«پ» مثل پرستار
باید تاریخ پرستاری در اسلام را از پرستاری حضرت فاطمه(علیها السلام) دانست، حضرت زهرا در جنگ احد از پدر بزرگوارش پرستاری نمود و با چهارده تن از زنان مسلمان از زخمی ها پرستاری کردند. قران کریم در آیه 32 سوره ماءده در این باره می فرمایند:
و هرکس انسانی را از مرگ رهایی بخشد، چنان است که گویی همه مردم را زنده کرده است.
پیامبر اکرم نیز در این زمینه می فرمایند : هرکس برای برآوردن نیاز بیماری بکوشد چه آن را برآورده سازد و چه نسازد ، از گناهانش پاک می شود مانند روزی که از مادر زاده شده است.
زمانی که حضرت یوسف(علیه السلام) در زندان مصر بود، به زندانیان خدمت می کرد . خدمات او به زندانیان به گونه ای بود که توجه آنان را به خود جلب کرد، بطوریکه آن حضرت را از نیکوکاران می دانستند. در مورد می توان به بخشی از آیه 36 سوره یوسف اشاره کرد که
«ما تو را از نیکوکاران قرار دادیم» به نظر عده ای حضرت یوسف (علیه السلام) د ر زندان از بیماران زندانی، پرستاری ونیازهای آنان را برآورده می کرد، به این دلیل او را از نیکوکاران می دانستند.»
پرستار نهضت حسینی حضرت زینب(سلام الله علیها)
یکی از سیره های عملی زندگی این بانوی الهی پرستاری و دستگیری از حال بیماران بود و اتفاقات طول حیات ایشان زینب را به عنوان الگوی پرستاران معرفی کرد.ایشان در حادثه کربلا تقویت روح مجروحان و خانواده شهدا، رسیدگی به بازماندگان و کمک به اطفال و مراقبت از حضرت سجاد (علیه السلام) را به عهده داشت مقام زینب (سلام الله علیها) آنقدر والا و عظیم است که حیف است او را پرستار انقلاب حسینی بنامیم.
زیرا این پرستاری به مراتب مهمتر و سرنوشت سازتر از پرستاری از بیمار بود. زینب(سلام الله علیها) نقش نگهداری از قیام خون بار حسینی را بر عهده داشت که قطعا اگر او این بار را بر دوش نمی گرفت خون سالار شهیدان پایمال می شد.عقیله بنی هاشم در پس آن مصیبت بزرگ آنچنان بار سنگین پرچم ولایت را بر دوش گرفت و در برابر کفر ایستاد و سخنرانی کردو حرکت را از مردگان آغاز نمودکه آنجا حرکت توابین و دیگر حرکت های اسلامی آغاز شد و تا امروز و فرداها آثار این حرکت عظیم هویداست. زیرا زینب کبری بود که پیام خونین حضرت ابا عبدالله الحسین (علیه السلام) را به تمام نسل ها و عصرها رساند.
در خاتمه باید از پرستار مهربانی یاد کنیم که فداکار و بی توقع همواره از دلسوزیشان بهره مند بوده ایم به مادرانی که همواره در زندگی به شیر زنانی همچون زینب (علیها السلام ) تاسی نموده اند تا در رویارویی با مصایب زندگی مرهمی بر دلهای مجروحان است>
مادرم ، ای که هر روز و شب با اخلاق نیکویت ، با دست مهربانت و با چشم دل سوزت به پرستاری از من همت می گماری و در ایام بیماری، بی درنگ و سرگردان به دنبال التیامم می گردی و آسایش من را به همه دنیا ترجیح می دهی، این روز را به تو نیز تبریک می گویم ..ای پرستار بی توقع زندگی من..
پی نوشت :
درسنامه جامع غلامرضا صفری ،ص80-81، انتشارات تهران،ورای دانش،1388