جایگاه زنان در مکتب اسلام
✅جایگاه زنان در مکتب اسلام
اینها صحبت است. مثلاً روز ولادت حضرت را روز زن میگوییم. ما که حسود نیستیم، هر روز را روز زن بگوییم ولی صحبت در این است که؛ ببینید این چیزها مفهوم مخالف دارد. غربیها یک کارهایی کردند، ما چشم بسته تقلید کردیم و نفهمیدیم چرا اینطور میکنیم!
✍️ چشم بسته تقلید نکنیم
روانشناسان یک مَثل میزنند و به آن قوّهی منابهه و محاکات میگویند. میگویند اگر ۱۰ گوسفند از آغل بیرون بیایند جلوی یازدهمین آن یک مانع بگذارید. یازدهمی از آن مانع میپرد. دوازدهی هم میپرد. به سیزدهمی که رسید مانع را بردارید. ولی بقیّهی گوسفندها همه سر انداخته و میپرند. مانع رفته است ولی دید آن جلویی پریده است آن هم میپرد. این مَثَل در روانشناسی گفته شده است. گاهی اوقات بعضیها اینطور هستند. غربیها برای مانعی میپرند، بعضاً آن وقت در ایران بیمانع میپرند. مانع که دیگر نیست، شما دیگر چرا میپرید؟! آنجا که روز زن گذاشتند و روز زن درست کردند، زن یک کمبود داشته است. زن اذیّت میشده است، کتک میخورده است، آزار میدیده است. همین الآن هم است. در اخبار نگاه کنید آمار میدهند که امروز چقدر مورد آزار قرار گرفتند، اصلاً آدم دوست ندارد.
✍️ جایگاه زنان در مکتب اسلام
در ایران زن جایگاه خوبی دارد، چون ما شیعیان امیر المؤمنین هستیم، ما مسلمان هستیم. ما پیرو کسی هستیم که دختر خود را در بالاترین درجه قرار میداد. زهرای مرضیّه، زینب کبری، اینها بزرگان خانواده بودند. ما در این مکتب هستیم. زن کم و کسری در مکتب ما ندارد. مگر اینکه خود او به وجود بیاورد. پس روز زن را برای جبران و کم و کسری در غرب گذاشتهاند. در ایران ما زن کم و کسر ندارد که روز زن بگذاریم. حالا گذاشتیم عیب ندارد.
🔹گفتم انتقاد نمیکنم که فردا بگوییم فلان شخص گفت. نه، خیلی هم خوب است. دست به ترکیب آن نزنید. روز زن هم باشد، حالا یک شاخه گل هم بخرید عیبی ندارد. یک چیزی هم به اندازه وسع خود تهیّه بفرمایید خانم خوشحال شود.
🔹 همهی جهان باید پیرو حضرت زهرا باشند
امّا یک چیزی میخواهم اینجا بگویم، آن این است که اصلاً ۱۰ روز را روز زن بگذارید. دههی روز زن بگیرید. کسی حسودی نمیکند ولی در گفتار میگویند: حضرت زهرا اسوهی زنان عالم است. این حرف درست نیست، چرا؟ دایرهی اسوه بودن او را کوچک کردیم. این آلوسی سنّی است دیگر. این میگوید زن و مرد ندارد، همهی جهان باید پیرو حضرت زهرا باشد. اینکه میگوید الگوی زنان عالم، اسوهی زنان عالم، این اسوه بودن او؛ مانند اینکه به امیر المؤمنین بگوییم اسوهی مردان عالم، آن هم باز درست نیست. زن و مرد ندارد، همه باید تبعیّت کنند.
حضرت زهرا یکی از پیشوایان چهاردهگانهی ما است، زن و مرد ندارد. حالا اینها یک مقامات باطنی دارند که خدا شاهد است اینها مقدّمات میخواهد. مقامات باطنی اینها را گفتن اینطور نیست که همینطوری در منبر و مجلس و در گذرگاهها گفته شود. نه، امیر المؤمنین (سلام الله علیه) خلافت ظاهریّه داشت. همهی شما هم میدانید، ۴ سال و خوردهای بود. آن وقت این ولایت باطنیّهی او دیگر ماه و روز ندارد، همیشه است. ولایت باطنیّه امیر المؤمنین قطع نمیشود..
✍️ در محضر استاد فاطمی نیا