خير و برکت از نگاه قرآن و حديث
اين جهان كوه است و فعل ما ندا سوي ما آيد نداها را صدا
تاجر واقعي كسي است كه در ضمن تلاش و كار و كسب خود با خود خداوند معامله كند بالاترين سود را اين تاجر مي برد نگراني برگشت چك و ارجاع كالا و…نخواهد داشت.
امام علي (عليه السلام): كُلُّ مُصطَنِعِ عارِفَةٍ فَإِنَّما يَصنَعُ إلى نَفسِهِ، فَلا تَلتَمِس مِن غَيرِكَ شُكرَ ما أتَيتَهُ إلى نَفسِكَ، وتَمَّمتَ بِهِ لَذَّتَكَ، ووَقَيتَ بِهِ عِرضَكَ؛ هر كس كار نيك انجام میدهد، به خودش نيكى میكند. پس، از ديگرى نخواه كه سپاسگزار چيزى باشد كه براى خود كردهاى و لذت خويش را با آن كامل و آبروى خود را با آن حفظ کردهاى.[1]
چند نكته روان شناختي
قرآن مي فرمايد: وقتي حضرت علي (عليه السلام) و حضرت زهرا(سلام الله علیها) براي شفاي فرزندانشان سه روز روزه گرفتند، گفتند ما به خاطر خود خداوند مسكين و اسير يتيم را اطعام داديم و از شما تشكر و اجري نمي خواهيم.
وقتي انسان كار را براي خدا انجام دهد و بداند كه خداوند بي نياز مطلق است و خوبي ما به سود خود ماست ديگر ناراحت اين نيست كه كار خوبش را چرا ديگري نديده است. بسياري از افسردگي و كدورت هاي ما به خاطر اين است كه دوست داريم كارمان را به رخ ديگران بكشيم و ديگران قدردان ما باشند و از ما تشكر كنند. وقتي در ذهنمان اين انتظار را ايجاد كرده ايم طبيعي است كه هرچه خلاف اين انتظار روي دهد ما را مكدر مي كند.
…………………………………………….
پی نوشت :
1.خير و برکت از نگاه قرآن و حديث، ص244