در شوق انتظار
در شوق انتظار
در روایات آمده است که اصحاب کهف هنگام ظهور، برای یاری حضرت مهدی (ع) خواهند آمد. 1 مفضل بن عمر می گوید: امام صادق (ع) فرمود: «هنگامی که قائم آل محمد (ص) ظهور کند، تعدادی از پشت کعبه بیرون می آیند که هفت نفر از اصحاب کهف، از جمله آنان هستند. 2 حلبی می گوید: اصحاب کهف همگی از نژاد عرب اند و جز به عربی سخن نمی گویند و آنان وزیران مهدی هستند. 3 4-پیشوای ششم در مورد آخرین رودرویی سپاه حق با قوم یهود می فرماید: …. وقتی دابه الارض خارج می شود، خداوند اصحاب کهف را همراه با سگ شان بر می انگیزد، یکی از آنها «میلخاء» نام دارد و دیگری «حملاها» از امام باقر (ع) روایت شده که: قائم (ع) 309 سال حکومت می کند، به تعداد سال هایی که اصهاب کهف در کهف درنگ کردند. 5 اصحاب کهف، افراد مؤمنی بودند که ایمان خود را از حاکم زمان خود، پنهان می کردند و آنان به غاری پناه برده و سال ها در آن جا به خواب رفتند. بعد از گذشت سال های طولانی بیدار شدند و اندکی پس از آن وفات کردند که داستان آنان در سوره کهف آمده است.
نود و نهمین سوره ی قرآن سوره ی زلزال است که نقطه های جالبی از روایات پیرامون این سوره است که در زیر به آنها اشاره خواهد شد
شيخ كلينى از حضرت صادق عليه السّلام روايت كرده: از قرائت اذا زلزلت الارض زلزالها ملول نشويد، زيرا هر كه اين سوره را در نمازهاى مستحب خود بخواند حق تعالى هرگز بر او زلزله آسيب نرساند، و با زلزله نميرد، و به صاعقه و آفتى از آفات دنيا دچار مرگ نشود، و در وقت مردن او فرشته اى بزرگوار از نزد حق تعالى بر او نازل گردد، و بالاى سر او بنشيند و بگويد: «اى ملك الموت نسبت به ولى اللّه نرمى و مدارا داشته باش، زيرا او بسيار مرا ياد مى كرد» تا آخر خبر، و در آخر خبر آمده است: پرده از پيش چشمش برداشته شود، و منازل خود را در بهشت ببيند.
و به نرم ترين صورت قبض روح شود، و روح او را هفتاد هزار فرشته مشايعت كنند، كه به سوى بهشت بالا ببرند
از رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم نقل شده است: هر کس در شب جمعه دو رکعت نماز گزارد و در هر رکعت بعد از حمد پانزده بار سوره زلزال را قرائت نماید خداوند او را از عذاب قبر و از سختی های هولناک قیامت ایمن می دارد.
مردی به حضور رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم رسید و گفت: ای رسول خدا سوره ای از قرآن بگو تا بخوانم. پیامبر فرمودند: سه سوره از سوره هایی را که با «الر» آغاز می شود[یونس؛ هود، یوسف، ابراهیم، حجر]را بخوان. آن مرد گفت: من پیرم و مشکلاتی دارم نمی توانم آن را بخوانم. پیامبر فرمود: سه سوره از سوره هایی را که با «حم» آغاز می شود[غافر، فصلت، شوری، زخرف، دخان، جاثیه، احقاف] را بخوان. آن مرد همان حرف سابق را تکرار کرد. پیامبر فرمودند: سه سوره از سوره های «مسبحات» را بخوان [حدید، حشر، صف، اعلی، جمعه، تغابن]؛ باز هم جمله پیرمرد تکرار شد و گفت: ای رسول خدا یک سوره جامع را بگو آنگاه رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم فرمودند: سوره «زلزال» را قرائت کن. آنگه رسول خدا سوره زلزال را برایش قرائت کرد . وقتی به پایان سوره رسید پیرمرد گفت: قسم به خدایی که تو را به حق مبعوث کرد همین برایم کافی است و بر آن نمی افزایم. وقتی پیرمرد آنجا را ترک می کرد: پیامبر فرمود: آن پیرمرد رستگار شد.
مُسَبِّحات سورههایی از قرآن هستند که ابتدای آنها با تسبیح خداوند آغاز میشود. بر اساس دیدگاه مشهور، مسبحات شامل هفت سورهٔ اِسراء، حَدید، حَشْر، صَفْ، جمعه، تَغابُن و اَعْلی است. اما برخی تعداد مسبحات را پنج یا نه سوره دانستهاند. پرداختن به اصول دین، یکی از مضامین مشترک مسبحات است. بر اساس برخی روایات، پیامبر(ص) هر شب پیش از خواب سورههای مسبحات را قرائت میکرد.
منزلت مسبحات در روایت ائمه(ع)
امام باقر(ع):
منْ قَرَأَ الْمُسَبِّحَاتِ کلَّهَا قَبْلَ أَنْ ینَامَ لَمْ یمُتْ حَتَّی یدْرِک الْقَائِمَ وَ إِنْ مَاتَ کانَ فِی جِوَارِ مُحَمَّدٍ النَّبِی(ص) (ترجمه: «کسی که مسبحات را پیش از خواب قرائت کند نمیمیرد تا آنکه امام قائم(ع) را درک کند و اگر بمیرد در کنار رسول خدا(ص)خواهد بود