سرکه خانگی – بخش دوم
? سرکه خانگی – بخش دوم
? در این بخش در ادامه طرز تهیه #سرکه انگور، خرما، کشمش و سیب تشریح می گردد.
? طرز تهیه سرکه انگور:
اگر انگور اصلاً شیرین نباشد، سرکه تولید نخواهد شد. ابتدا انگورها را بشویید و سپس آنرا در ظرف یا بشکه ای قرار دهید. اگر انگور را چنگ بزنید و لِه کنید و در بشگه بریزید، زمان انجام فرایند تولید سرکه در مرحله اول کاهش می یابد. سپس بسته به میزان شیرینی انگور می بایست مقداری آب داخل بشکه بریزید.
? تقریباً به ازای هر یک کیلو انگور شیرین ۱۵۰ الی ۲۰۰ گرم آب به آن اضافه کنید. اگر شیرینی آن کم باشد، میزان آب کمتری نیاز است. بشکه حاوی انگور و آب باید مقداری سرخالی باشد تا کف ایجاد شده بر اثر فعل و انفعالات مربوطه سرریز نشود.
? تذکر بسیار مهم: هرگز در مراحل تولید سرکه نباید درب ظرف یا بشکه را کاملاً به صورت کیپ بگذارید چرا که در صورت در جریان نبودن هوا، هرگز سرکه ترش نخواهد شد.