آشنایی با پژوهشگر برتر
برگزاری نشست پژوهشی پیرامون ” آشنایی با پژوهشگربرتر ” با سخنرانی « حجت الاسلام والمسلمین دکتر زکی زاده » نویسنده و پژوهشگر حوزه با حضور مدیریت ،اساتید ،کادر و طلاب در مدرسه علمیه حضرت نرجس خاتون (سلام الله علیها) دولت آباد برگزار شد.
طلاب حوزه های علمیه دارای باید رسالت عالمانه و بایسته های پژوهشی داشته باشند.
رسالت عالمانه ی حوزه بخشی از رسالت های مربوط به مسئولین حوزه می باشد مسئولین باید تخصص لازم را کسب کنند و درجهت کاربردی تر شدن برنامه ریزی های امور حوزه ها تلاش بیشتری نمایند.
بخش اعظم رسالت های حوزه مربوط به طلاب است وباید گفت با طلبه شدن فرد توقعات و انتظارات از او بیشتر شده که تلاش روشمند و بیشتری را به دنبال دارد.
متاسفانه سیستم فعلی حوزه مدرک گرا شده و طلاب برای گرفتن نمره درس می خوانند.و طلبه امروزی بدنبال این است که زود به همه چیز برسد و حال آنکه اینجانب 50 جلد از کتب خود را در دوره کارشناسی درحالی که درس می خواندم و مشکلات زیادی داشتم نوشتم.
در روایتی از امام صادق( علیه السلام ) درکتاب بصائر الدرجات استهرکس مسیری را برود تا اینکه علم یاد بگیرد و مومن باشد خداوند راه به بهشت را برای او باز می کند(هرآنچه در آسمان و زمین است برای اوئ استغفار می کنند) و ملائکه مراقب طالبان علم هستند و بالهایشان را برای طالب علم باز می کنند پس اگر انسان واقعا طالب علم باشد هنگام درس عنایات خاصی شامل حالش خواهد شد.
درست یادگرفتن علم واجب است نه فقط صرف نمره گرفتن؛وپژوهش همراه درس یعنی پیش مطالعه ،فراگیری درس از استاد و مباحثه (مطالعه کتب دیگر در کنار کتب درسی نه تکرار مکررات ) و دربند کردن علم با نوشتن طبق روایت : ” قیدوا العلم بالکتابَ “
در روایتی از امیرالمومنین علی (علیه السلام ) در نهج البلاغه آمده است علم بردو قسم است. علمی که به گوش تو می رسد و می شنوی و علمی که در جان تو نهادینه می شود؛آن را که می شنوی به درد تونمی خورد وقتی در جان تو نهادینه نشود.
رمزموفقیت امام خمینی(رحمه الله علیه) وتغییر و تحول جامعه علم و نظم ایشان بودمتاسفانه طلاب به نام پاسخ گویی به شبهات دائم درشبکه های مجازی هستند،این اتلاف وقت است و وظیفه ی امروزی شما طلاب این است که عالم شوید واین زمانی محقق میشودکه خوب درس بخوانید ویاد بگیرید تا بتوانید جواب دهید.
مسیر صحیح علم آموزی ، داشتن هدف ( بلند مدت و کوتاه مدت ) و انگیزه را از شروط اساسی این امر است و لازمه درست پیمودن این مسیر مشورت با اهل فن و تلاش و کوشش خود فرد است و گفت اگر علم ده جزء باشد یک جزء آن حافظه است و 9 جزء دیگر آن تلاش است .
از طلاب خواستارم اگر طلاب می خواهیداز امام زمان (عجل ا… تعالی فرجه الشریف ) دفاع کنید با علم خود از ایشان دفاع کنید تا به درد ایشان بخورید.
پی نوشت:
برگزاری نشست پژوهشی به مناسبت هفته پژوهش، در مدرسه علمیه حضرت نرجس خاتون (س) دولت آباد .