امروز سالروز شهادت سردار رشيد اسلام "دكتر مصطفي چمران" (1360 ش) است.
?امروز سالروز شهادت سردار رشيد اسلام “دكتر مصطفي چمران” (1360 ش) است.
✍️ دكتر مصطفي چمران در سال 1311 ش در تهران چشم به جهان گشود. او پس از تحصيلات ابتدايي و متوسطه، وارد دانشكده فني دانشگاه تهران گرديد و پس از احراز رتبه اول دانشگاه، بورس تحصيلي در آمريكا را اخذ كرد. او در امريكا به تشكيل انجمن اسلامي دانشجويان ايراني و انتشار ماهنامه و فعاليتهاي متعدد ضدرژيم پهلوي پرداخت.
✅ دكتر چمران سپس راهي مصر گرديد و پس از گذراندن دوره نظامي چريكي، جهت ياري برادران لبناني به آن كشور رفت. و به مدت هشت سال در آن ديار ماند و همگام با امام موسي صدر؛ خدمات شاياني به ملت مظلوم آن سامان ارايه كرد.
✅ وی پس از پيروزي انقلاب اسلامي و پس از 22 سال دوري از وطن به كشور بازگشت و معاونت نخست وزيري را برعهده گرفت. و بعدها نماينده امام در شوراي دفاع، وزير دفاع و نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي گرديد.
✅ او همچنين ستاد جنگهاي نامنظم را سازماندهي كرد و ضربات متعددي بر پيكر ارتش متجاوز بعثي وارد نمود. حضور در جبهه هاي نبرد و نيز فرو نشاندن غائله پاوه و سركوب عناصر ضدانقلاب در كردستان از جمله صفحات درخشان زندگي اين شهيد والا مقام مي باشند.
✅ سرانجام اين عارف بالله و فرمانده سلحشور، در آخر خرداد 1361 در منطقه عملياتي دهلاويه روحش آسمانی شد و پيكر مطهرش در گلزار شهداي بهشت زهرا تهران، رخ در نقاب خاک کشید.
?در کتاب چهرهها به روایت رهبر معظم انقلاب| شهید مصطفی چمران آمده است:
? هم عشق، هم عقل!
?«اینجوری بود چمران. دنیا و مقام برایش مهم نبود؛ نان و نام برایش مهم نبود؛ به نام کی تمام بشود، برایش اهمیتی نداشت. باانصاف بود، بیرودربایستی بود، شجاع بود، سرسخت بود. در عین لطافت و رقت و نازک مزاجی شاعرانه و عارفانه، در مقام جنگ یک سرباز سختکوش بود… دانشمند بسیجی این است… در وجود یک چنین آدمی، دیگر تضاد بین سنت و مدرنیته حرف مفت است؛ تضاد بین ایمان و علم خندهآور است… هم علم هست، هم ایمان؛ هم سنت هست، هم تجدد؛ هم نظر هست، هم عمل؛ هم عشق هست، هم عقل.»
? سی و یکم خرداد سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران در سال ۱۳۶۰