#انحطاط_اخلاقی_جهان_معاصر
? #انحطاط_اخلاقی_جهان_معاصر
? قسـمت آخـر ?
? #عرفان_منهای_مذهب
✳️اخیرا به عرفان توجه پیدا کردهاند از باب این که آن را فرهنگ #انسانگرا میدانند نمیدانند که اساس عرفان #خدا_آگاهی و تسلیم به خدا است میخواهند عرفان را از خدا جدا کنند و عرفان هم باشد، خیلی عجیب است!
من در نوشتههای امروز ایرانیها میبینم به عرفان گرایش پیدا کردهاند، عرفان منهای خدا و مذهب! این خیلی عجیب است! امکان ندارد.
امام باقر (علیهالسلام) فرمود: «غربوا و شرقوا؛[۶]
، به غرب عالم بروید، به شرق عالم بروید»،
آخرش باید بیایید اینجا زانو بزنید تا #حقیقت را بفهمید. این است که آینده بشریت چارهای ندارد جز #تسلیم به ایمان، یعنی خدا آگاهی مقرون به تسلیم و خضوع بحرانهای حل ناشدنی و مشکلات امروز بشر، تمام بحرانهایی است معنوی و اخلاقی. ریشهاش در کجاست؟ #فقدان_ایمان.
✳️در گذشته بشر خیلی بحرانها داشت که منشاش جهل و نادانی و فقدان علم بود ولی امروز بحمدالله این بال بشر خیلی رشد کرده، این یک بالش که بال علم است، خوب رشد کرده؛ ولی آن بال دیگرش که بال ایمان است همین جور مانده (و مرغ با یک بال نمیتواند پرواز بکند)، همان طور که ایمان نیز در برخی محیطها رشد میکند (و ثمر میدهد) ولی در محیط #جهل و #تعصب برای بشر جز بدبختی چیز دیگری نمیآورد.
✳️قرآن تکیه اش روی هر دوی اینهاست: بال علم و بال ایمان، و با این دو بال است که مشکلات بشر آنچنان که باید حل میشود قرآن گاهی از علم جدا سخن میگوید و از ایمان جدا، مثل: «و قال الذین اوتوا العلم؛[۷]
کسانی که علم و دانش به آنها داده شد»،
گاهی هم علم و ایمان را با یکدیگر توام میکند: «و قال الذین اوتوا العلم و الایمان؛[۸]
کسانی که علم و ایمان به آنها داده شد»،
آنها که هم از موهبت دانش و روشنایی و قدرتی که دانش میدهد (بر خوردارند و هم از موهبت ایمان) حدودی که دانش به انسان روشنایی میدهد آن است که قدرت انسان را بر طبیعت افزایش و بسط میدهد و #طبیعت را در اختیار انسان قرار میدهد ولی ایمان دژی را فتح میکند که آن دژ در قلمرو علم نیست و علم قادر به فتح آن دژ نیست آن دژ درون خود انسان است، #نفس_انسان است.
✳️ در احادیث شیعه و سنی حدیثی است معتبر از پیغمبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم)، و پیغمبر چه حرفها را بجا میگوید! موقعیت را تشخیص میدهد کجا حرف حق خودش را بزند میخواهدمسئله مجاهده با نفس را مطرح کند، میگذارد یک روزی که عدهای از اصحابش با غرور و افتخار از یک جنگ برگشتهاند، میآید جلو به اینها آفرین میگوید، ولی اینچنین آفرین میگوید: «مرحبا بقوم قضوا الجهاد الاصغر و بقی علیهم الجهاد الاکبر: آفرین بر گروهی که جهاد کوچکتر را انجام دادهاند و جهاد بزرگتر باقی مانده است، یا رسول الله! جهاد بزرگتر چیست؟ خیال کردند صحنه دیگری است نظیر آن جنگ فرمود: «جهاد النفس»[۹]
✳️ یعنی اسلام من دو جهاد میخواهد: هم در جبهه بیرون جهاد با انسانهای طاغی و متمرد، و هم جهاد با نفس، یکی به تنهایی کافی نیست،
✳️ آن خطایی که آقای توئین بی میگوید، اختراع ماشین نیست آن خطا آزاد گذاشتن #آز است، آزاد گذاشتن آز از کجا پیدا شد؟ از آنجا که یگانه عامل دربندکننده آن را که ایمان است از بشر گرفتهاید. این است که باید بازگردیم به ایمان و راهی جز بازگشت به ایمان نداریم.
?پی نوشت ها:
.۶. مجلسی، محمدباقر، بحار الانوار، ج۴۶، ص۳۳۵.
۷. قصص/سوره۲۸، آیه۸۰.
۸. روم/سوره۳۰، آیه۵۶.
۹. کلینی، محمد بن یعقوب، اصول کافی، ج۹، ص۳۷۸.