«باسمه تعالی» «ن والقلم و ما یسطرون»
«باسمه تعالی»
«ن والقلم و ما یسطرون»
هفته پژوهش بهانه ای است برای یادکرد مجاهدت های علمی – تحقیقی هزاران عالم دینی در طول تاریخ پر فراز و نشیب اسلامی که با سخت کوشی های عالمانه خود، زوایای مختلف اندیشه و احکام نورانی اسلام را واکاوی کرده و نه فقط مانع اندراس و نسیان معارف اسلامی شدند؛ بلکه اسلام عزیز را از آفت و آسیب کژ اندیشان حفظ کرده اند.
اینک در چهلمین سال تحقق نظام اسلامی و خیزش ارزشمند امت اسلامی برای تحقق بخشی به اندیشه های سترگ رهبری معظم انقلاب اسلامی در احیای تمدن اسلامی باید زمینه ها و فرصت های لازم را فراهم آورد تا دانش آموختگان و طلاب گرامی حوزه های علمیه خواهران بتوانند در چرخه عظیم تحقیقات و تولید علم دینی نقش و سهم بسزایی ایفاء نموده و در زمره ی پاسداران اندیشه و معارف اسلامی در آیند.
امسال در حالی هفته پژوهش را ارج می نهیم که با عنایات الهی، توجهات حضرت بقیة الله الاعظم «ارواحنا فداه» و همت همکاران و همراهی همه دلسوزان حوزه های علمیه خواهران اهداف و برنامه های بلندی در عرصه پژوهشگری حوزه ها بر اساس نگرش مدرسه محوری محقق شده است، از جمله:
1- علاوه بر این که پژوهش در چرخه آموزش، جایگاه رسمی پیدا کرده، بخشی از ارزشیابی تحصیلی طلاب، به فعالیت های پژوهشی آنان اختصاص یافته است.
2-هم اینک مراکز پژوهشی در تعدادی از استان ها راه اندازی شده و در برخی استان ها نیز مطالعات و بررسی ها جهت آغاز فعالیت ها در حال انجام می باشد.
3-با توجه به اندوخته های علمی طلاب (مقاله،کتاب، تحقیقات پایانی، پایان نامه و رساله)، اهتمام و اعتنای ارزشمندی برای تولید و نشر مجلات تخصصی آغاز شده و به زودی شاهد دریافت مجوزهای لازم در این خصوص خواهیم بود.
4-تاکنون 170 کانون پزوهشی سطح 2، 141 انجمن پژوهشی سطح 3 و 450 هسته پژوهشی فارغ التحصیلان تشکیل شده و به فضل الهی آثار و خروجی های پژوهشی این مراکز، به عنوان آثار برگزیده و صاحبان رتبه در جشنواره ها و کنگره های علمی انتخاب شده اند.
5-آزاد اندیشی و برگزاری کرسی های علمی – اندیشه ای به رفتاری نهادینه در حوزه های خواهران بدل شده و تاکنون متجاوز از 1100 کرسی برگزار شده است.
6- اداره کل نخبگان و استعدادهای برتر با شناسایی این استعدادها ، در قالب فراخوان ناب، به شناسایی و سازماندهی استعداد های برتر در عرصه های پژوهش، آموزش و فرهنگ و تبلیغ اقدام نموده است.
7- مراکز تربیت محقق یا «مدرسه پژوهش محور» در تعدادی از استان ها تاسیس و در حال اجرا می باشد و درخواست اجرای دوره در تعدادی از استان های دیگر نیزدر حال بررسی می باشد.
امید است در سال جاری که با عنوان«باز آفرینی آثار و نظریات علمی»در راستای تحقق شعار راهبردی «پژوهش و جنبش علمی» برای رونق بخشیدن به تکاپوهای پژوهشی طلاب مبتنی بر علایق و سلایق و توانایی های آنان، انتخاب شده، شاهد شکل گیری موج پردامنه ای از خلق آثار علمی – پژوهشی در سراسر حوزه های خواهران باشیم.
توفیقات و برکات افزون تر برای همگان از درگاه حضرت احدیت مسالت دارم.
عبدالکریم بهجت پور
مدیر حوزه های علمیه خواهران
بیست و چهارم آذر ماه یکهزار و سیصد و نود و هفت