برگزاری کرسی آزاد اندیشی
با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص برگزاری کرسی های آزاد اندیشی درحوزه های علمیه خواهران ، مدرسه علمیه حضرت نرجس خاتون (س) دولت آباد اقدام به برگزاری کرسی آزاد اندیشی با موضوع ” روابط خانوادگی فرصت ها و تهدیدها “ نمود.
اساتید جلسه :
استاد نظریه پرداز : حجت الاسلام والمسلمین دکتر ارزانی استاد داور : حجت الاسلام والمسلمین دکترراعی
اساتید منتقد : حجج اسلام دکتر قاسی و حاج آقا رفیعایی
حجت السلام ارزانی پس از بیان مقدماتی پیرامون موضوع جلسه ، تحمیل پیوند زناشویی ، مهریه سنگین ، ازدواج با انگیزه های غیر ارزشی و ازدواج پیش از رشد عقلی را از آسیبهای وارده به خانواده دانسته و سهم آقایان را در وارد کردن این آسیبها در 6 مورد ذیل :
1- آزار دادن همسر به هر نوع 2- بد خلقی 3- بخل 4- سوء تدبیر 5 – تنوع طلبی 6- غیرت ورزی نابجا
و سهم خانمها را در 8 مورد ذیل :
1- آزار دادن شوهر 2- ناسپاسی نسبت به همسر 3- انتظارات نابجا 4- منت نهاد بر شوهر
5- مدارا نکردن با شوهر 6- خود را برای غیر شوهر آرایش کردن 7- تنوع طلبی 8- خیانت نسبت به شوهر
مطرح کردند.
وی همچنین نیازهای خانواده را بر 4 نیاز ،نیازهای مادی ، روانی ، عقلانی و معنوی برشمردند و در راستای توضیح هر یک از مطالب فوق الذکر کلام خویش را با روایاتی از ائمه زینت بخشیدند.
سپس حجت الاسلام رفیعایی بعنوان اولین منتقد نقد خود را اینچنین عنوان کردند که آسیبهای تهدید کننده خانواده در موارد مذکور منحصر است یا اینکه موارد مطرح شده نمونه هایی از این آسیبها هستند .
و پس از ایشان دکتر قاسمی نقود خود را اینچنین مطرح کردند که مطالب ارائه شده من جمله تنافی مکره نبودن دختر در امر ازدواج با اذن پدر را چگونه می توان رفع کرد و دوم اینکه ازدواج را اصلا عقلانی ندانیم و سوم اینکه علت اصلی ازدواج را همان لتسکنوا الیه بدانیم و …
وپس از پاسخگویی دکتر ارزانی به نقود مطروحه ، دکتر راعی به جمع بندی بحث پرداختند :
وی بحث خانواده را از کلیدی ترین مساله در هر جامعه ای بویژه جامعه ایرانی - اسلامی ما دانستند و اظهار داشتن که اگر قرار است الگوی ایرانی – اسلامی مطرح شود باید از خانواده شروع شود.
همچنین ابراز داشتند از آنجایی که ایران به عنوان چهارمین کشور درمورد طلاق است دیگر زمان توصیه کردن نیست و الان زمان ارائه مدل ها و راهکارهای مناسب می باشد وبرای رفع این آسیبها نیازمند ارائه مدل اسلامی – ایرانی هستیم .
در پایان سرکار خانم رمضانیان معاونت محترم پژوهش استان اصفهان ضمن تقدیر و تشکر از برگزار کنندگان جلسه به ضرورت برگزاری کرسی های آزاد اندیشی درحوزهای علمیه تاکید کردند.