جابر بن عبداللّه انصارى حكايت میكند:
?جابر بن عبداللّه انصارى حكايت میكند: روزى مولاى متّقيان امام علی(ع)از محلّى عبور مى نمود، ناگهان متوجّه شد كه شخصى مشغول فحش دادن و ناسزاگوئى، به قنبر غلام آن حضرت است؛ و قنبر مى خواست تلافى كند و پاسخ آن مردبى ادب و تحريك شده شيطان و هواى نفس را بدهد. ناگهان امام علىّ(ع) بر قنبر بانگ زد كه : آى قنبر! آرام باش و سكوت خود را حفظ كن و دشمن خود را به حال خود رها ساز تا خوار و زبون گردد. سپس افزود: ساكت باش و با سكوت خود، خداى مهربان را خوشنود گردان و شيطان را خشمناك ساز و دشمن خويش را به كيفر خود واگذارش نما. امام علىّ(ع) پس از آن فرمود: اى قنبر! توجّه داشته باش كه هيچ مؤ منى نتواند خداوند متعال را، جز با صبر و بردبارى خشنود سازد. و همچنين هيچ حركت و عملى همچون خاموشى و سكوت ، شيطان را خشمگين و زبون نمى گرداند. و بدان كه بهترين كيفر براى احمق ، سكوت در مقابل ياوه ها و گفتار بى خردانه او است. حقير گويد: تأ ييد و مصداق بارز آن ، نيز كلام خداوند متعال است كه فرمود: (اِذا خاطَبَهُمُ الْجاهِلُونَ قالُوا سَلاماً ) وقتى با افراد نادان و بى خرد مواجه گشتيد، او را بدون پاسخ رها سازيد.
?الكنى و الا لقاب : ج 2، ص 294.
•┈••✾???✾••┈•
?مناقب_ائمه_معصومین_علیهم_السلام
?
✅ شیخ مفید رحمة الله در کتاب ” اختصاص ” از امام صادق علیهالسلام
نقل کرده اـت که فرمود:
?دنیا برای امام علیه السلام مانند نیمی از گردو تصور می شود ،هیچ چیزی از آن از نظر امام پنهان نیست و همانا او بر همه اطراف آن احاطه دارد و هرگونه بخواهد می تواند در آن تصرف کند؛
همانطور که یکی از شما آنچه می خواهد از بالای سفره برمی دارد و بر آن احاطه دارد و هیچ چیزی از آن از نظر او پنهان نمی ماند .
? اختصاص ، ص ۲۱۲
بصائر الدرجات، ص ۴۰۸ ، ح ۴۱
بحارالانوار ، ج ۲۵ ، ص ۳۶۷ ، ح ۱۱
ینابیع المعاجز ، ص ۱۸۵
القطره ، ج ۱ ، ص ۵۴۹ ، ح ۱۰/۳۸۰