«حضرت رقیه (س) آخرین برگِ سند مظلومیت و حقانیت حماسه بزرگ حسینی»
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
«حضرت رقیه (س) آخرین برگِ سند مظلومیت و حقانیت حماسه بزرگ حسینی»
✍️ مناسبت روز: امروز سالروز شهادت حضرت رقیه (س) دختر سهساله امام حسین (ع) در خرابه شام است، که ضمن تسلیت و تعزیت، این سوال مطرح میشود:
❓براستی چرا امام حسین (ع)، کودکان را نیز همراه کاروان خود به کربلا بردند و آیا کودکان در به ثمر رسیدن حماسه بزرگ حسینی، مأموریت ونقش ويژهای داشتهاند؟
✅ در پاسخ به این سؤال، باید عرض شود، ما همیشه در حماسهی عاشورا از نقش اصحاب و یاران و خویشان بزرگِ حضرت سخن گفتهایم، اما غافل از اینکه كربلا پر است از حماسهی كودكان به ظاهر کوچک، كه در اين مسیر، در خون تپيدن پدران و برداران خود را پيش روی خويش ديدند و مبارزه با ستم و فرياد در برابر فرعون زمان را آموختند و با اقتدا به بزرگان خود، در کربلا و کوفه و شام حماسههای جاویدان آفریدند!
✍️ اگر چه این کودکان، توان جنگ با شمشیر را نداشتند، اما حضور و شهادت و اسارتشان، نقش بیبدیلی در عزت و عظمت ابعاد عاشورا و نيز شتاب بخشيدن در فروپاشی بنيان ظلم و استبداد در تاریخ اسلام داشته است!
? اولین مأموریت کودکان لب تشنه عاشورا پس از شهادت همه اصحاب و یاران بزرگتر، به عهده کوچکترین سرباز کربلا بود؛ او باید بزرگترین و جانسوزترين واقعه عاشورا را رقم میزد!
پس مأموریت آغاز میشود و امام، كودك شيرخوار خود را بر سر دست میگیرند و رو به لشگر دشمن، میفرمایند: ای مردم! اگر به من رحم نمیكنید به اين كودك شیرخوار رحم نماييد و سیرابش کنید!
هرچند امام میدانند که کار حضرت علی اصغر (ع) تمام است، اما امام رئوف با بردن فرزند عزیزتر از جانشان به قربانگاه، میخواهند ولو یک نفر از سپاه دشمن را هدایت نمایند! ولی در اين لحظه تيری توسط حرملهی ملعون، به سوی نوزاد پرتاب و او را با مظلومیت تمام به شهادت میرساند و اين سرباز كوچك را تبدیل به گوياترين سند مظلوميت و حقانیت عاشورائیان در پهنه تاریخ مینماید؛ چرا كه در هيچ آئينی، خواه آسمانی و یا زمینی، نوزاد شيرخواره، گناه و تقصیری ندارد تا كسی با او دشمنی كرده و وی را با لبانی تشنه بِه شهادت رسانَد و هیچکس در هيچ نقطهای از هستی، كشتن او را بر نمیتابد! از اين رو با كشته شدن حضرت علی اصغر (ع)، حجت بر تمامی دشمنان امام (ع) تمام شد و حتی مورخین دستنشانده آنها نیز توان تحریف تاریخ را از دست دادند!
? بعد از او، نوبت حماسه کودکی دیگر به نام عبدالله بن حسن (ع) است که در واپسين لحظههای نبرد بين امام و دشمنان، به سوی میدان دويده و دست خود را جلوی ضربه شمشير «بحر بن كعب»، که میخواست امام را به شهادت رِسانَد، گرفت و دستش قطع و در آغوش امام به شهادت رسید و او نیز چون آفتابِ حقيقت در پس ابرهای تيره ظلم و بيداد پرتوافشانی کرد!
? سپس نوبت حماسه به دیگر كودكان بیگناه کربلا میرسد كه طعمه آتشافروزی خیمهها و آوارگی در بیابان و اسارت و تازیانه و کتک به دست پستترین موجودات زمین میشوند! تا هر یک از آنها نیز سندی آشکار بر مظلومیت و حقانیت عاشورائیان شوند!
?اما یکی از مهمترین مأموریت کودکان کربلا به عهده حضرت رقیه (س) است تا با فریاد مظلومیت در کنار قصر یزید، کاخِ ظلم را بر سَرِ او ویران و مردم خفته شام را بیدار کند!
✍️ و اینگونه حضرت رقیه (س) تبدیل به آخرین برگ سند مظلومیت و حقانيت حماسه حسینی شد و دیگر کودکان کربلا همچون حضرت باقرالعلوم (ع) نیز تبدیل به راویان بزرگ تاریخ کربلا شدند …