#خسف_در_سرزمین_بیداء_به_چه_معنایی_هست 2⃣
❣﷽❣
#خسف_در_سرزمین_بیداء_به_چه_معنایی_هست
2⃣
بَیْدا در لغت به معناى دشت هموار، پهناور، خالى از سكنه و آب و علف مىباشد. در میان مكه و مدینه سرزمین پهناور و دشت شنزارى است كه بَیْدا نام دارد. منظور از خَسفِ بیدا فرو رفتن سپاه عثمان بن عنبثه یا همان سفیانى ملعون در همين سرزمین بَیدا مىباشد.
هنگامى كه لشکر سفیانى پس از قتل و غارت در مدينه، در تعقيب حضرت امام مهدي(عجل الله تعالی فرجه الشریف) به سمت مكه حركت مي كند و چون به اين وادي برسند، در آنجا همه لشكر به جز دو نفر توسط زمین و به اَمر خدا بلعیده خواهند شد. آنها از مدینه منوّره به قصد تعقیب و معارضه با حضرت امام مهدى(علیه السلام) به سوى مكه معظمه حركت مىكنند، چون به سرزمین بَیدا رسیدند، جبرئیل امین(علیه السلام) فریاد برمىآورد كه اى سرزمین بَیدا، این گروه ستمگر را در كام خود فرو ببر. پس زمین دهان باز مىكند و همه آنها را در كام خود فرو مىبرد. از بررسى روایات مَلاحم و فِتَن روشن مىشود كه این حادثه در حدود یك ماه بعد از ظهور حضرت ولى عصر(علیهالسلام) رخ مىدهد. بدینترتیب خَسف بَیدا را نمىتوان از نشانههاى ظهور به معناى اَخَصّ كلمه به شمار آورد، بلكه باید آن را از نشانههاى قیام حضرت دانست.
بر اساس روایات فراوانی، ظهور حضرت در روز جمعه، بیست و سوم ماه رمضان و قیام آن حضرت در روز عاشورا خواهد بود. بدینترتیب میان ظهور و قیام دقیقاً سه ماه و هفده روز فاصله است كه دو نشانه از نشانههاى حتمى در این فاصله رخ مىدهد: خسف بیدا و قتل نفسزكیه.
خسف بیداء یكى از نشانههاى حتمى قیام حضرت ولى الله الاعظم، امام زمان(علیهالسلام) مىباشد كه با هیچ خسف دیگرى قابل اشتباه نیست.
قرآن مجید در دو مورد پیرامون خسف بیدا سخن گفته:
« یَا أَیُّهَا الَّذِینَ أُوتُوا الْكِتَابَ آمِنُوا بِمَا نَزَّلْنَا مُصَدِّقاً لِمَا مَعَكُم مِن قَبْلِ أَن نَطْمِسَ وُجُوهاً فَنَرُدَّهَا عَلَى أَدْبَارِهَا … »؛ اى كسانى كه كتاب داده شدهاید، به آنچه فرو فرستادیم درحالیكه تصدیق كننده كتابى است كه با شماست، ایمان بیاورید، پیش از آنكه بر چهرههایى بزنیم و آنها را به پشت سر برگردانیم.*2
خداوند در این آیه اهل كتاب را از روزى بیم داده كه در آن روز بر چهرههایى زده مىشود و صورتشان به پشت سرشان برگردانیده مىشود. مبرّد گفته: این تهدید الهى تاكنون اتفاق نیفتاده، ولى به حال خود باقى است تا پیش از رستاخیز با مسخ شدن افرادى و برگشتن صورتهایشان به پشت سرشان تحقق پیدا كند.
اما اینكه این تهدید الهى كى اتفاق خواهد افتاد؟ روایات فراوان از پیشوایان معصوم داریم، كه به یك نمونه از آنها بسنده مىكنیم.
- - - - - - - - - - - - - -
?الَّلهُمـّ؏جِّللِوَلیِڪَالفَرَج?