خصوصیات مؤمنین
?خصوصیات مؤمنین
?۴_اقامه نماز (بخش دوم)
? احتمال دیگر این است که “الَّذِینَ یقِیمُونَ الصَّلاَةَ” نماز را به پا میدارند، یعنی در جامعه به پا میدارند، جامعه را جامعه نمازخوان میکند.
?بعضیها دلشان خوش است که خودشان نماز میخوانند، به جای هفده رکعت در شبانه روز، پنجاه ویک رکعت میخوانند، غیر از نمازهای مستحبی دیگر. اگر بگویند، بابا، مردم گروه گروه از دین دارند رو برمیگردانند، غمشان نیست.
?گفت: آن گِلیم خویش به در میبرد ز موج. میگوید آقا، ما گلیم خودمان را درببریم خیلی کار است، خیلی هنر است، به دیگران نمیرسیم، بعضی این جوری اند.
?آن عملی که نشانه ایمان است، این عمل نیست. هرکسی نماز خوب بخواند، اما خودش بخواند، دیگران کاری نداشته باشد، این درست نیست. درست نیست، یعنی کامل نیست.
⁉️نشانه ایمان چیست؟ اقامه صلاة، نماز را در جامعه به پا داشتن، همگان را نمازخوان کردن، نه به معنای اینکه یک عبادت همه جانبه انجام بدهند، نه اینکه فلانی نمازخوان نیست، نمازخوانش
کنیم؛ یعنی جامعه نمازخوان، یعنی جامعه ای که دائماً به یاد خدا و درراه خداست. جامعه ای که می گوید “إِیاکَ نَعْبُدُ وَ إِیاکَ نَسْتَعِینُ” جز خدا کسی را عبادت و عبودیت نمیکند و جز به خدا به هیچ کس دیگر اتکا و از کسی استعانت نمیجوید.
? جامعه نمازخوان یعنی آن جامعه ای که هرروز از سردمداران فساد، یعنی “مغضوب علیهم” و از دنباله روان فساد، یعنی از “ضَّالِّینَ ” تبّری میجوید. نماز اینهاست.
?اگر کسی سعی کند انسانهای دیگر را نمازخوان کند به این معنا، این در حقیقت تلاشی و کوششی در راه عبودیت مطلق حق، در راه ریشه کن کردن فساد، در راه از بین بردن من و ما، در راه ایجاد وحدت اجتماعی و انسانی میان آحاد امت مسلمان و آحاد بشریت، تلاشی در این راه انجام داده، اقامه صلاة یعنی این؛
? یعنی شما کاری بکنید که همه مردم، در هرروزی پنج نوبت و هر نوبتی چند بار بگویند “إِیاکَ نَعْبُدُ وَ إِیاکَ نَ سْتَعِینُ” خدا! فقط در مقابل تو گردن عبودیت و پشت عبودیت خم میکنیم، نه در مقابل غیر تو.
?هرروزی چند نوبت و هر نوبتی چند مرتبه از “مَغْضُوبِ عَلَیهِمْ” و از “ضَّالِّینَ” یعنی از سردمداران فساد و از دنباله روان آنان تبری بجوید، بیزاری بجوید، یک چنین جامعه ای درست کند. امکان دارد اقامه صلاة هم به این معنا باشد.
—————————————————
✍️برجسته ترین متفکر جهان معاصر #استاد_سید_علی_خامنه_ای (حفظه الله تعالی)