#سلامتی_همسران
?چگونه شب چله را حکیمانه سپری کنیم؟!?
? خوب است این شب را با گردهمایی خانوادگی و دوستانه و با احیای سنت نیکوی صلهارحام، آغاز کنیم و یک مهمانی ساده و شاداب، ترتیب دهیم؛ مهمانی را با یاد و نام خداوند و قرآن کریم و اهل بیت(سلام الله علیها) بگذرانیم؛
? پیامبر اعظم(صلی الله علیه) فرمود: “نشستهای خود را بهیاد علی(علیه السلام) زیور ببخشید". خواندن یک “حمد” و هدیه آن به درگذشتگان، شهدا و صدیقین و آنان که به گردن ما حق دارند، چه خوب است؛ خواندن دیوان حافظ و تفأل به اشعار او نیز اگر ذوق ادبی دارید، مهمانی شما را شورانگیزتر میکند.
? شام مناسب برای این شبها، آن است که مزاج گرم داشته باشد، آبگوشت، حلیم، بوقلمون، فسنجان، آشهایی با ترکیب حبوبات و شلغم، بسیار مفید است در مقابل از غذاها و گوشتهای سرد، بپرهیزید؛ ماهی، گوشت گوساله و مرغ، ماست، ترشی، سوسیس و کالباس و … نخورید.
? بهخلاف آنچه شایع است، خوردن “هندوانه"برای #شب_یلدا و تمام شبهای پاییز و زمستان اصلاً خوب نیست زیرا مزاج این میوه، کاملاً سرد و مرطوب است و خوردن آن در این ایام میتواند بسیار بیماریزا باشد؛ اگر خیلی میخواهید به حس شورانگیز و نوستالژیک تابستانی، مقید باشید به خوردن بسیار اندک از آن، شکیبایی کنید.
??در این شب ، خوردن تنقلات گرم که در ادامه اشاره خواهد شد، لازم است البته بانوان بهویژه بانوان باردار مخصوصاً اگر بار آنها، دختر است و نیز مادران شیرده همچنین افراد بلغمی و سودایی و افرادی که افسردگی، اضطراب، استرس و… دارند باید در #پرهیز از هندوانه، جدیتر باشند و بکوشند بیشتر سهم هندوانه خود را به دمویها و صفراویها هدیه کنند!
??از خوردن میوهای سرد کنار هم مثل هندوانه، خیار، کیوی ترش، انار ترش، مرکبات ترش، کاهو و گوجهفرنگی نیز جداً بپرهیزید و در مقابل انار شیرین و مرکبات را با مصلح، مثلاً گلپر میل کنید؛ سیب، به و خرمالوی رسیده، لبو و شلغم، و کنار آنها انواع حلوا بهعنوان شام یا چاشنی و نیز خوردن تنقلاتی مانند بادام، بادام زمینی، فندق، پسته، گردو، کشمش و مویز، کنجد را بیش از هندوانه جدی بگیرید.
? در پوشش تا میتوانید لباسهای پشمی را برگزینید و برای گرمابخشی به خانه اگر فضای مناسب دارید، کرسی استفاده کنید تا در زیر لحاف کرسی، هم به تن گرما بدهید و هم تنفس خنکای این ایام را تجربه کنید که آثار مفیدی برای ریه دارد.
? برای نوشیدنی از یخ، آب، دوغ، نوشابه گازدار و ماءالشعیر و شربت خنک بپرهیزید و بهجای آن، با عرق نعناع یا عرق بهارنارنج و عسل، شربت مقوی و گرمابخش به مهمانان خود بدهید یا با گلگاوزبان، بِه و سیب با دارچین و… دمجوش بسازید و بهجای قند با عسل یا خرما، توت یا کشمش و مویز، به مهمانان خود تعارف کنید تا حتی آنان که دیابت دارند، شب خوشی را تجربه کنند.
#سلامتی_همسران
#تغذیه #شب_یلدا