سید شهیدان انقلاب »
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
« آیت الله بهشتی، سید شهیدان انقلاب »
✍️ امروز هفتم تیر ماه و سالروز شهادت آیتالله بهشتی (ره) و هفتاد و دو تن از یاران صدیق انقلاب در انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی به دست منافقین کوردل است، لذا ضمن گرامیداشت نام و یاد شهیدان انقلاب اسلامی، امروز را به سید شهیدان انقلاب، اختصاص میدهیم؛
حدیث بهشتی، روایت عجین شدن «درایت و همت» با «مظلومیت و غربت» است!چراکه بهشتی به تنهایی «یک ملت بود برای ملت ما!!!»
این جمله معروف امام امت در وصف سید شهیدان انقلاب، آیتالله سیدمحمد حسینی بهشتی (ره) است که تمام وجود خویش را وقف اسلام کرد و در همین راه نیز به شهادت رسید!
? در تاریخ هرکشور و ملتی، چهرههای برجستهای وجود دارد که فهم و درک هویت تاریخی و فرهنگی آن جامعه، بدون شناخت این چهرهها ممکن نیست!
بیشک شهید مظلوم دکتر بهشتی از چهرههای درخشان این مرز و بوم است که میتوان گفت: بسیاری از برکات انقلاب اسلامی ثمرهی یاری و همراهی او با امام راحل است!
بهشتی، کودک نُخبه اصفهانی بود که درس را از چهارسالگی در مکتبخانه آغاز کرده، و سپس با سرعت، مدارج علمی را تا سطح خارج حوزه علمیه و دکترای فلسفه در دانشگاه، طی کرد و تبدیل به فقیه و سیاستمداری برجسته در تاریخ ایران شد!
او که مبارزات خود را بر ضد نظام شاهنشاهی از نوجوانی آغاز کرده بود، در دوران نهضت به رهبری امام (ره) به عنوان عضو شورای انقلاب و پس از آن بهعنوان رئیس حزب جمهوری اسلامی و سپس به عنوان رئیس قوه قضائیه در راه پیروزی و تحکیم انقلاب اسلامی و اعتلای این مرز و بوم از هیچ تلاش و کوششی دریغ نکرده و بالاخره در این راه نیز، جان خویش را نثار کرد!
✍️ دکتر بهشتی را باید استراتژیست انقلاب نام نهاد که سیره و اندیشهاش، برگرفته از ایدئولوژی اسلام بود! لذا بهعنوان موثرترین فرد در تنظیم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، به احکام حکومتی اسلام، تبلور عینی بخشید!
وی همواره یار و همراه امام و همدرد مردم بود، بهگونهای که بعد ازحادثه هفتم تیرماه ۱۳۶۰ و شهادت ایشان، امام اُمّت فرمودند: «البته این پیشامد برای همه ملت ما ناگوار بود و اشخاصی که برای خدمت، خودشان را حاضر کرده بودند و خدمتگذار این کشور بودند… که در رأس آنها مرحوم شهید بهشتی است! ایشان را من، بیست سال بیشتر میشناختم، مراتب فضل ایشان و مراتب تفکر ایشان و مراتب تعهد ایشان بر من معلوم بود و آنچه که من راجع به ایشان متأثر هستم، مظلومیت ایشان در این کشور بود! من او را یک فرد متعهد، مجتهد، متدین، علاقهمند به ملت، علاقهمند به اسلام و به دردبخور برای جامعه خودمان میدانستم…» (صحیفه امام، ج ١۴، ص ۵١٨)
امام راحل (ره) در پیامیدیگری نیز فرمودند: «بهشتی خاری در چشم دشمنان اسلام بود!» (همان، ص ۵١٩)
✍️ همچنین رهبر معظم انقلاب درخصوص ارزش وجودی این شخصیت کم نظیر و سرمایه انقلاب، فرمودند: «شهید بهشتی مجموعهای از خصلتهای پسندیده و نیک بودند و من شخصاً تا بهحال، فردی مثل آقای بهشتی در گذشته و در حال ندیدهام!
شهادت آقای بهشتی واقعاً مکمل شخصیت ایشان بود و مرگ طبیعی مسلماً برای ایشان ناچیز بود!
وقتی آقای بهشتی زنده بودند، از همه توان و ظرفیت خودشان برای اعتلای اسلام استفاده کردند و شهادتشان هم همینگونه و برای اعتلای اسلام مؤثر بود!
درحقیقت لطافتی در وجود ایشان بود که همه را جذب میکرد! خشونت، بدی و بدخواهی در وجودشان نبود، کسی را نمیرنجاندند و بسیار مهربان بودند!
واقعاً آقای بهشتی یک شخصیت کمنظیر و یک سرمایه بودند!
بهطور کلی ایشان، فردی اعجابانگیز بودند و تواناییهای وافری داشتند!
مرحوم بهشتی همچنین بسیار محاسبهگر بودند، یعنی جریانات را به تصادفات و اتفاقات واگذار نمیکردند!
یکی دیگر از خصوصیات ایشان اتکاء به نفس بود… شهیدبهشتی به اعتراف دوستان و دشمنان، آدمی بسیار مبتکر بودند! در حقیقت ایشان مظهر ابتکار بودند و همیشه حرف و پیشنهاد نو داشتند…
از دیگر خصوصیات بارز ایشان که میتوان جزو خصوصیات ذاتیشان بهحساب آورد، شجاعت ایشان بود! ایشان از برخورد واهمه نداشت و با عوامل نادرستی که در روحانیت آنزمان وجود داشت و جزو سنت نیز شده بود، برخورد میکرد…ایشان از جمله شخصیتهای جهانی و انقلابی بودند».
? جاودانه تاریخ ، ج ١، ص ٣٠، بخش مصاحبه با رهبر معظم انقلاب.
✍️ یادش گرامی و نامش همواره جاودان باد.