شمیم وحی ؛ روزه
✳️ بسم الله الرحمن الرحیم ✳️
? شمیم وحی ؛ روزه ?
?«(أُحِلَّ لَكُمْ لَيْلَةَ الصِّيَامِ الرَّفَثُ إِلَىٰ نِسَائِكُمْ هُنَّ لِبَاسٌ لَّكُمْ وَأَنتُمْ لِبَاسٌ لَّهُنَّ عَلِمَ اللَّهُ أَنَّكُمْ كُنتُمْ تَخْتَانُونَ أَنفُسَكُمْ فَتَابَ عَلَيْكُمْ وَعَفَا عَنكُمْ فَالْآنَ بَاشِرُوهُنَّ وَابْتَغُوا مَا كَتَبَ اللَّهُ لَكُمْ وَكُلُوا وَاشْرَبُوا حَتَّىٰ يَتَبَيَّنَ لَكُمُ الْخَيْطُ الْأَبْيَضُ مِنَ الْخَيْطِ الْأَسْوَدِ مِنَ الْفَجْرِ ثُمَّ أَتِمُّوا الصِّيَامَ إِلَى اللَّيْلِ وَلَا تُبَاشِرُوهُنَّ وَأَنتُمْ عَاكِفُونَ فِي الْمَسَاجِدِ تِلْكَ حُدُودُ اللَّهِ فَلَا تَقْرَبُوهَا كَذَٰلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ آيَاتِهِ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَّقُونَ)» ?( سوره بقره : آیه ۱۸۷)
«ﺩﺭ ﺷﺐِ ﺭﻭﺯﻫﺎﻳﻲ ﻛﻪ ﺭﻭﺯﻩ ﺩﺍﺭ ﻫﺴﺘﻴﺪ ، ﺁﻣﻴﺰﺵ ﺑﺎ ﺯﻧﺎﻧﺘﺎﻥ ﺑﺮﺍﻱ ﺷﻤﺎ ﺣﻠﺎﻝ ﺷﺪ . ﺁﻧﺎﻥ ﺑﺮﺍﻱ ﺷﻤﺎ ﻟﺒﺎﺳﻨﺪ ﻭ ﺷﻤﺎ ﺑﺮﺍﻱ ﺁﻧﺎﻥ ﻟﺒﺎﺳﻴﺪ . ﺧﺪﺍ ﻣﻰﺩﺍﻧﺴﺖ ﻛﻪ ﺷﻤﺎ [ ﭘﻴﺶ ﺍﺯ ﺣﻠﺎﻝ ﺷﺪﻥ ﺍﻳﻦ ﻛﺎﺭ ] ﺑﻪ ﺧﻮﺩ ﺧﻴﺎﻧﺖ ﻣﻰﻛﺮﺩﻳﺪ ، ﭘﺲ ﺗﻮﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﭘﺬﻳﺮﻓﺖ ﻭ ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﺩﺭﮔﺬﺷﺖ. ﺍﻛﻨﻮﻥ [ ﺁﺯﺍﺩ ﻫﺴﺘﻴﺪ ﻛﻪ ] ﺑﺎ ﺁﻧﺎﻥ ﺁﻣﻴﺰﺵ ﻛﻨﻴﺪ ﻭ ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ ﺧﺪﺍ [ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﻛﺎﺭ ] ﺑﺮﺍﻱ ﺷﻤﺎ ﻣﻘﺮّﺭ ﺩﺍﺷﺘﻪ [ ﺍﺯ ﻓﻀﻴﻠﺖ ، ﺛﻮﺍﺏ ، ﭘﺎﻛﺪﺍﻣﻨﻲ ﺍﺯ ﺣﺮﺍم ﻭ ﻓﺮﺯﻧﺪ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ] ﻃﻠﺐ ﻛﻨﻴﺪ . ﻭ ﺑﺨﻮﺭﻳﺪ ﻭ ﺑﻴﺎﺷﺎﻣﻴﺪ ﺗﺎ ﺭﺷﺘﻪ ﺳﭙﻴﺪ ﺻﺒﺢ ﺍﺯ ﺭﺷﺘﻪ ﺳﻴﺎﻩ ﺷﺐ ﺑﺮﺍﻱ ﺷﻤﺎ ﺁﺷﻜﺎﺭ ﺷﻮﺩ ; ﺳﭙﺲ ﺭﻭﺯﻩ ﺭﺍ ﺗﺎ ﺷﺐ ﺑﻪ ﭘﺎﻳﺎﻥ ﺑﺮﻳﺪ . ﻭ ﺩﺭﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﺩﺭ ﻣﺴﺎﺟﺪ ﻣﻌﺘﻜﻒ ﻫﺴﺘﻴﺪ ﺑﺎ ﺯﻧﺎﻥ ﺁﻣﻴﺰﺵ ﻧﻜﻨﻴﺪ . ﺍﻳﻨﻬﺎ ﺣﺪﻭﺩ ﺧﺪﺍﺳﺖ ، ﺑﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﻧﺰﺩﻳﻚ ﻧﺸﻮﻳﺪ .ﺧﺪﺍ ﺍﻳﻦ ﮔﻮﻧﻪ ﺁﻳﺎﺗﺶ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻱ ﻣﺮﺩم ﺑﻴﺎﻥ ﻣﻰﻛﻨﺪ ﺗﺎ [ ﺍﺯ سرپیچی ازحکم ﺍﻭ ] ﺑﭙﺮﻫﻴﺰﻧﺪ.»
? پیام های مهم این آیه ?
❇️ در آغاز فرمان روزه داری، آمیزش با زنان ممنوع بود و بعد ازخوردن افطار ، خوردن و آشامیدن ممنوع بود وخداوند حکیم و مهربان با نازل کردن این آیه هر دو را تا طلوع فجر مجاز اعلام کرد.
❇️ مراد خداوند این بود که مسلمانان در این ماه ازجنبه های حیوانی خود مانند خوردن ،آشامیدن و آمیزش جنسی به صورت مطلوبی فاصله بگیرند تا از نظر روحی و معنوی رشد کنند ولی برخی افراد این حکم الهی را مخفیانه نقض می کردند که خداوند منان به خاطر رعایت حال بندگان روزه دار آن را تعدیل فرمود
❇️ سرپیچی از فرمان الهی درحقیقت خیانت به خویش است چون این احکام برای سلامتی ، موفقیت و سعادت انسانها وضع شده است و خداوند از آن بهره نمی برد ؛ مانند رعایت کردن اصول بهداشتی و مقررات راهنمایی و رانندگی که سود آن به خود فرد و اطرافیانش برمی گردد.
❇️ از دیدگاه خداوند زن و شوهر حکم لباس را برای هم دارند که این زیباتر و عمیق ترین و حکیمانه ترین تعبیر یعنی مایه زیبایی ، عزت و سربلندی ، انس و الفت، محفوظ ماندن ازآسیب ها و معرف یکدیگر و… هستند.
❇️ نباید هدف مؤمنان از آمیزشی فقط ارضاء شهوت جنسی باشد بلکه باید به فکر پیدایش نسل پاک و شایسته هم باشد به گفته مفسر عالیقدر آیت الله العظمی جوادی آملی فرزند مزد رابطه جنسی است.
❇️ احکام اسلامی بر مبنای نشانه های طبیعی است وبه وسائل خاص و پیچیده نیاز ندارد ؛ آغاز روزه از طلوع فجر است و پایان آن فرارسیدن تاریکی شب ؛ چیزهایی که برای اکثر افراد دیدن ودرک آن آسان و واضح است .
❇️ چون یکی از احکام اعتکاف روزه داری است خداوند حکیم برخی مسائل مربوط به آن را که با احکام روزه مرتبط است ضمن آن بیان می کند و آمیزش جنسی بر معتکفان را حرام اعلام می دارد تا هم حرمت مسجد حفظ شود و هم هدف از اعتکاف که بریدن از تعلقات دنیوی است حاصل شود.
❇️ خداوند حکیم به ما هشدار می دهد که قبل از این که به حدود الهی برسید ؛ توقف نماید تا مرتکب زیر پاگذاشتن آن یعنی گناه نشوید.
❇️ خداوند متعال برای بندگانش روشنگری و آگاهی بخشی می فرماید تا آنها به خاطر غفلت و ناآگاهی و کم اطلاعی گرفتار نافرمانی از حکم الهی و خشم خداوند نگردند.
?بیائیم به آیات قرآن با تدبر نگاه کنیم