علت اينكه نمازغفيله به شكل خاصى خوانده مىشود، چيست؟
✍علت اينكه نمازغفيله به شكل خاصى خوانده مىشود، چيست؟
اين كه نمازغفيله به اين صورت خوانده مىشود، به سبب روايت امام صادق عليه السلام مىباشد كه ترجمه آن در مفاتيح الجنان مرحوم شيخ عباس قمى آمده است.
آياتى كه درنماز غفيله خوانده مى شود اثر و خواصى دارد كه اهلبيت عليهم السلام از آن مطلع بودند؛ ازاين رو به ما چنين دستورىدادهاند.
مثلا در مورد ذكر «لااله الّاانت» كه در اول نماز غفيله خوانده مىشود.
از پيامبر صلى الله عليه و آله نقل شده كه فرمودند: اسماعظم خداست و موجب استجابت دعا مىباشد.
قسمتى از ذكر نماز مستحبى غفيله- كه در ركعت اوّل خوانده مىشود- در سوره انبيا، آيه هاى 87 و 88 آمده و به ذكر «يونسى» نيز معروف است و همان دعايى است كه حضرت يونس موقعى كه در شكم ماهى بزرگ بود خواند و براى نجات خود از خدا كمك خواست.
پارهاى ديگر از ذكر نماز غفيله- كه در ركعت دوم و بعد از سوره حمد مىآيد- در سوره انعام، آيه 59 آمده است كه در اين آيه شريف، از اسرار غيب و علم و قدرت خدا و وسعت دايره حكم و فرمان او سخن به ميان آمده است.
خداوند متعال در دو آيه مذكور مىفرمايد: و «ذوالنون» [حضرت يونس] را [ياد كن] آنگاه كه خشمگين رفت و پنداشت كه ما بر او تنگ نخواهيم گرفت، [ولى موقعى كه در كام نهنگ فرو رفت] در آن ظلمتها [ى متراكم] فرياد زد خداوندا! جز تو معبودى نيست، منزّهى تو، من از ستمكاران بودم، ما دعاى او را به اجابت رسانديم و از آن اندوه نجاتش بخشيديم و همين گونه مؤمنان را نجات مىدهيم.
پرسمانهاى قرآنى نماز، ص: 279