فاطمه و تربیت فرزندان
فرزند امانت الهی می باشد که خدای سبحان در اختیار پدر و مادر قرار داده است . خدای سبحان از پدر و مادر خواسته تا در تربیت صحیح فرزندان خویش کوشا باشند و راه تربیت را هم به انسان آموخته است. بنابراین فراگیری اصول و روش های صحیح تربیت و بکار بستن آنها موفقیت بزرگی است که نصیب یک خانواده می شود. همان طور که سهل انگاری در مسائل تربیتی فرزند ، مسئولیت سنگینی را در پی دارد.
تربیت فرزندان فرزانه و شایسته چون حسنین (علیهما السلام) و زینب و ام الکلثوم (سلام الله علیها) موفقیت بزرگی بود که نصیب فاطمه و علی (علیه السلام) شد. تلاش فاطمه سلام الله علیها اهتمام به دستورات دینی آن چنان بودکه حتی دستورات دینی را در مورد فرزندان خود در هنگام خردسال که هنوز بالغ نشده اند، به کار می بندد تا کودکان از فیوضات الهی بهره بگیرند
نمونه این تربیت در شبهای قدر بود که حضرت فاطمه سلام الله علیها همه اهل خانه را در آن شب بیدار نگه می داشتند همچنین آنان را روز قبل به کم غذا خوردن و استراحت آماده می ساخت تا بتوانند در شب قدر، شب زنده دار و بیدار باشند می فرموند: محروم کسی است که از خیر و فیوضات شب قدر محروم باشد.
بسیار روشن و بارز که حضرت فاطمه سلام الله علیها حتی کودکان نابالغ را در شب قدر تلاش دارد بیدار نگه دارد ،همان امری که اکثر مردم حتی درباره نوجوانان و جوانان از آن غافل هستیم.