فاطمه و خطبه شور انگیزش در مسجد
بعد از رحلت پیامبر (صلی الله علیه و آله) حضرت زهرا با شرکت در صحنه های سیاسی و اجتماعی و دفاع از مقام ولایت و رهبری اساس اسلام را تضمین نمود و از حقوق اهل بیت (علیه السلام) دفاع نمود.
خطابه ایشان در منتهای فصاحت،بلاغت، زیبایی و لطافت است . مشحون از مطالب عالیه است . متضمن معارف عالیه اسلام ،خداشناسی، پیامبر شناسی و امام شناسی است. از حدود سی آیه کریمه قرآنی در این خطبه غرا استفاده شده، یک دنیا شجاعت و دلاوری در این سخنرانی شیوا به کار رفته است .
بانوی بزرگوار اسلام آن گونه بر ستر زنان و فاصله آنان از مردان تاکید داشت که در موقعیت ضروری نیز آن اصول را فراموش نمی کند ، جامه ای سراسری می پوشد آن چنان که تمام وجودش را گرفته و میان گروهی از زنان فامیل و بستگان خود را پنهان داشته و در مسجد هم پرده می زنند و دختر پیامبر خاتم (صلی الله علیه واله ) پشت پرده قرار می گیرد و سخنرانی می کند.
این نکته بسیار قابل اهمیت است که با آن نظری که فاطمه (سلام الله علیها) راجع به زنان دارد. اینکه مردان نامحرم را نبینند و مردان نامحرم هم او را نبینند ولی به هنگام ضرورت بیرون می آید و با کمال قدرت و عظمت ، اعتبار دروغین آنها را در هم می شکند و همه را متوجه نادانی و ستمگری آنان می کند.
این بینش و سیره فاطمه است که درمتن جریان سیاست امت اسلامی قرار دارد و تا آنجا که به صلاح قرآن و اسلام باشد حمایت می کند.
منبع
کتاب سیره فاطمی