فـــــرشتگــــان یـــــاران امــــام زمــــان (عـج)
دانستنی های مهــــــــدویت
︻︻︻︻︻︻︻︻︻︻︻︻︻
︻︻︻︻︻︻︻︻︻︻︻︻︻
? فـــــرشتگــــان یـــــاران امــــام زمــــان (عـج)
?در روایات، یکی از نیروها و امدادهای الهی برای امام زمان (ع)، حضور ملائکه در خیل یاران ایشان است.[1] تا جایی که میتوان مدّعی شد یکی از مهمترین وظایفی که بر عهدۀ ملائک گذاشته شده، یاری امام زمان(ع) است.
?بنا بر آنچه در روایات آمده چهل و شش هزار فرشته در خدمت ایشان خواهند بود.[2] که تعدادی از آنان از جنگ بدر در انتظار ظهور امام زمان(ع) هستند.
?امام صادق(ع) فرمود:
«آنان که در بدر بودند، پنج هزار و سیصد و سیزده تن بودند، چهار هزار از مسوّمین (یعنی با علامت و علامت آنها عمامّۀ سفید با تحت الحنک بود) و هزار نفر از مردفین (یعنی آنان که ردیف هم به حالت صف بودند)».[3] شاید اینان همان اوّلین ملائکۀ یاور امام (ع) باشند.
?امام باقر(ع) فرمود:
«گویا میبینم او را که از مکّه به سوی کوفه حرکت کرده با پنج هزار ملائکه، جبرئیل از طرف راست او و میکائیل از طرف چپ او و مؤمنان در جلو او و لشکر خود را در بلاد متفرّق میکند».[4]
?سیصد وسیزده هزار نفر از این ملائکه که قرنهاست در انتظار قائم (عج) هستند در روایتی از امام صادق (ع) چنین دستهبندی شدهاند:
?فرشتگانی که با نوح در کشتی بودند
?آنان که با ابراهیم نبی (ع) بودند، هنگامی که او را در آتش انداختند
?آنان که با موسی بودند، هنگامی که دریا را برای بنیاسرائیل شکافت
?آنان که با عیسی بودند، هنگامی که خداوند او را به آسمان بالا برد. تعداد آنها چهار هزار نفر است
?چهار هزار ملک که روز عاشورا برای یاری حضرت سیّدالشّهدا (ع) فرود آمدند و از آن حضرت رخصت نبرد خواستند و امام (ع) به ایشان رخصت نداد، پس بالا رفتند و فرود آمدند و رخصت خواستند، باز رخصت نداد و بارها بالا رفتند و فرود آمدند و آن حضرت رخصت نمیداد تا اینکه (امام) شهید شدند.?
?پس از آن روز ملائکه همچنان پریشان و غبارآلود نزد قبر آن حضرت گریان هستند تا اینکه قائم (عج) قیام کند؛ رئیس آنان ملکی است منصور نام. زیارت نمیکند ایشان را زیارت کنندهای، مگر اینکه ایشان او را استقبال میکنند و وداع نمیکند آن حضرت را، مگر اینکه او را مشایعت میکنند و مریض نمیشود زائری، مگر اینکه او را عیادت میکنند و نمیمیرد زائری، مگر اینکه بر وی نماز میگذارند و برای او بعد از مردن استغفار میکنند و همۀ آنان در زمین انتظار قیام قائم(ع) را دارند تا هنگام خروج او.(5)
منابع:
?1-معجم احادیث الامام المهدی(ع)، ج3، ص167، ح 692؛احتجاج، ج 2، ص 291.
?2-بحارالانوار، ج11، ص53، ب25؛ الزام الناصب، ج 2، ص 264
?3-معجم احادیث الامام المهدی(ع)، ج4، ص16، ح 1096؛ بحارالانوار، ج 52، ص326، ب27، ح40
?4-معجم احادیث الامام المهدی(ع)، ج3، ص299، ح 836؛ بحارالانوار، ج 52، ص 336، ب27، ح 5
?5-معجم احادیث الامام المهدی(ع)، ج4، ص16، ح 1096؛ الزام الناصب، ج2، ص 297.
︻︻︻︻︻︻︻︻︻︻︻︻︻
︻︻︻︻︻︻︻︻︻︻︻︻︻