فواید روزه از دیدگاه قرآن کریم
?فواید روزه از دیدگاه قرآن کریم ?
❇️ به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از مركز مطالعات و پژوهشهاي فرهنگي حوزه علميه قم، روزه آثار معنوي و مادي فراواني دارد كه اولين و بزرگترين فايده آن، «تقوا» است.
?«(يا ايّها الّذين آمنوا كُتب عليكم الصيامُ كما كُتِبَ علي الّذين مِن قبلِكم لعلّكم تتّقون)» (بقره : آیه ۱۸۳)
«اي كساني كه ايمان آوردهايد، روزه بر شما واجب شد همچنان كه بر كساني كه قبل از شما بودند واجب شده بود، شايد پرهيزگار شويد .»
❇️ تقوا است سودي است كه عايد خود شما ميشود و فايده داشتن تقوا مطلبي است كه احدي در آن شك ندارد، چون هر انساني به فطرت خود اين معنا را درك ميكند که اگر بخواهد به عالم پاکی و رفعت متصل شود، و به مقام بلند كمال و روحانيت ارتقا يابد، اولين چيزي كه لازم است بدان پای بند شود، اين است كه از افسار گسيختگي خود جلوگيري كند و بدون هيچ قيد و شرطي، سرگرم لذتهاي جسمي و شهوات بدني نباشد، و خود را بزرگتر از آن بداند كه زندگي مادي را هدف بپندارد و سخن كوتاه آن كه از هر چيزي كه او را از پروردگار تبارك و تعالي مشغول سازد، بپرهيزد.
❇️اين تقوا تنها از راه روزه و خودداري از شهوات به دست ميآيد و نزديكترين راه و مؤثرترين رژيم معنوي و عمومي ترين آن ـ به طوري كه همه مردم درهمه اعصار بتوانند از آن بهرهمند شوند و نيز هم اهل آخرت از آن رژيم سود ببرد و هم شكمبارگان اهل دنيا ـ عبارت است از شهوت.
❇️خودداري از شهوتي كه همه مردم در همه اعصار مبتلاي بدان هستند و آن عبارت است از شهوت شكم از خوردن و آشاميدن و شهوت جنسي كه اگر مدتي از اين سه چيز پرهيز كنند و اين ورزش را تمرين كنند، به تدريج نيروي خويشتن داري از گناهان در آنان قوت ميگيرد و نيز به تدريج بر اراده خود مسلط ميشوند. آنوقت در برابر هر گناهي، عنان اختيار از كف نميدهند
❇️ و نيز در تقرب به خداي سبحان دچار سستي نميشوند، چون پر واضح است كسي كه خدا را در دعوتش به پرهیز از خوردن و نوشيدن و عمل جنسي كه امري مباح است، مي پذیرد، مسلما در قبول دعوت خداونذ به دوری از گناهان و نافرمانيها، شنواتر و مطيعتر خواهد بود. اين است معناي آن كه فرمود: «لعلّكم تتقون»
❇️ ضمنا در آيات 187 سوره بقره،
92 سوره نساء و 89 و 95 سوره مائده و 35 سوره احزاب و 4 سوره مجادله خداوند از آثار روزه پذيرش توبه و پاداش نيك و… بشارت داده است