نامه های بلوغ
? نامه های بلوغ
? نامۀ اول: بينش ها و گرايش ها
3️⃣ ميزان
? خيال نكن كه با فقه به احكام و آشنايى با حقوق، كار تو تمام مى شود؛ چون در هنگام عمل، مزاحمت ها مطرح مى شوند و در يك زمان، كارهاى متعدّدى به تو روى مى آورند. اين جاست كه بايد ميزانى در دست داشته باشى.
همان طور كه در انتخاب مقصد و مكتب و راه، به اين معيارها نياز داشتى و بايد از قدر و اندازۀ انسان كمك مى گرفتى. در مرحلۀ عمل هم، بايد اهميت ها را درنظر بگيرى. و اگر در اهميت برابر بودند، به آن كه فشار بيشتر دارد و با هواى نفس تو نمى خواند بپردازى؛ كه
? اميرالمؤمنين على مى فرمايد: هرگاه به من دو كار روى مى آورد، به آن مى پرداختم كه براى خدا محبوب تر بود. و اگر برابر بودند، به آن مشغول مى شدم كه بر من سنگين تر و مشكل تر بود.
در دفتر انتظار كتاب درس هايى از انقلاب به تحليل همين معيار اهميت پرداخته ام، كه اثر و فايده و وسعت وقت و امكان مندوحه و بى ظرفيتى طرف و فساد و از دست رفتن و ضعف او بايد محاسبه شود.
? اگر مقدارى پول دارى، به آن كسى بده كه مفيدتر و يا نيازمندتر و يا بى ظرفيّتتر است. و اگر مقدارى وقت دارى، در راه كسى خرج كن كه مندوحه و على البدل ندارد. اگر آب دارى و براى وضو گرفتن و خوردن احتياج دارى؛ خوردن مقّدم است؛ چون وضو، مندوحه دارد و تيمّم، بدل آن است.
? #نامه_های_بلوغ ، #استاد_صفایی ، ص 40
#کتابخوانی