"نقش اساتید بر تربیت طلاب و هدف و انگیزه طلاب از طلبه شدن"
با موضوع “نقش اساتید بر تربیت طلاب و هدف و انگیزه طلاب از طلبه شدن” با سخنرانی
حجت الاسلام اصغر قائمی « استاد حوزه » با حضور مدیریت، اساتید و طلاب در مدرسه علمیه حضرت نرجس خاتون (سلام الله) برگزار شد.
« حجت الاسلام اصغر قائمی » ابتدا در نشست اخلاقی در بین اساتید با اشاره بر نقش حساس اساتید بر تربیت طلاب گفت: طبق احادیث وارده : هدایت یک گمراه از آنچه آفتاب بر آن می تابد یا آنچه در دنیاست بهتر است .
و نیز طبق فرمایش امام صادق علیه السلام: اگر کسی کسی را هدایت کرد در تمام آنچه شخص هدایت شده انجام می دهد شریک است.
راوی پرسید : اگر ما کسی را تربیت کردیم و او دیگری را آیا در ثواب او شریک هستیم ؟ فرمودند: بله الی یوم القیامه .
وی در بیان تربیت و تبلیغ به نکته ای اساسی اشاره کردند و آن این که : طبق سخنان حاج آقا ملکی تبریزی در کتاب اسرار الصلاه
ایشان هیچ وقت برای گرسنه تبلیغ نمی کنید یا برای سیراب آب طلب نمی کنید ، بلکه آنچه مهم است عطش است .
آنچه باید ایجاد کنیم عطش است که در اینصورت تربیت و تبلیغ اثر گذار خواهد بود.
حجت الاسلام قائمی گفت : ایجاد انگیزه ، انسان را به سمت عقایدش سوق می دهد و در نتیجه باورهای انسان تقویت می شود.
وی در راستای کلاسداری اساتید حوزه گفت: اساتید باید در ابتدای کلاس چند نکته اخلاقی بیان کنند و آنچه در حال رخ دادن است خلاف این امر است یعنی اینکه در حال حاضر آموزش اولویت اول است نه اخلاق در حالی که باید ابتدا تزکیه سپس تربیت و بعد از آن آموزش و پرورش باشد لذا اساتید باید از داستانهای تکان دهنده و نیز هر نکته ای که انسان را به یاد امام زمان بیاندازد استفاده کنند.
وی در پایان با اشاره به نقش حساس و عجیب اساتید در روابط و اخلاقیات طلاب گفت: طبق حدیث نبوی مردم بر دین پادشاهانشان
هستند و هر کدام از اساتید یک مدیر و یک امیرند که باید ابتدا با تواضع و فروتنی دلها را تسخیر کنند و بعد افکار را و بنابر آیه 128 سوره توبه در بیان ویژگی های پیامبر اکرم (صلی ا… علیه و آله و سلم) شاگرد حس کند که استاد از خودشان است دلسوز و مهربان.
حجت الاسلام اصغر قائمی در جمع طلاب با ایجاد تلنگر و اشاره به اینکه انگیزه شما از طلبه شدن چیست؟ گفت: طلبه با رفتار و گفتار خود باید مبلغ حوزه باشد ، عطر تبلیغ نمی خواهد چون بوی خوشش برایش تبلیغ است.
وی گفت رفتار بد از یک طلبه باعث دوری مردم از حوزه وطلبه می شود و رفتار خوب خود نوعی تبلیغ است (مثلا رفتار خوب طلاب در مقابل نامحرمان و بالعکس محارم )
وی با شاره به روایتی از امیر المومنین (علیه السلام) که می فرمایند: مومن چهره اش بشاش و غمش در دلش است گفت: ایراد هایی که به حضرت علی (علیه السلام) در سقیفه گرفتند این بود که علی جوان است و شوخ طبع و خلیفه باید تند باشد.
وی با بیان روایتی از نبی مکرم اسلام فرمودند: مومن ترین شما خوش خلق ترین شماست ،افزود : ریشه اخلاق عقیده است. اخلاق خوب را کسی دارد که عقیده خوب دارد.
وی در پایان با توصیه به مطالعه کتب اخلاقی گفت: اگر انسان بداند که غیبت چه صورت برزخی برای انسان پدید می آورد( خوردن گوشت برادر مرده) ویا زخم زبان که به نیش عقرب می ماند بلاخره در اثر تذکرو یادآوری های مداوم تاثیر گذار بر انسان خواهد بود.