هرسال که شب قدر می شود ، دانشجویان و طلاب و همه کسانی که با امتحان یا کار علمی سر و کار دارند این دغدغه برایشان ایجاد می شود که در این شب اگر به اعمال برسیم، از درس می افتیم، اگر به درس برسیم، از اعمال می افتیم. چه کنیم ما؟؟؟
? هرسال که شب قدر می شود ، دانشجویان و طلاب و همه کسانی که با امتحان یا کار علمی سر و کار دارند این دغدغه برایشان ایجاد می شود که در این شب اگر به اعمال برسیم، از درس می افتیم، اگر به درس برسیم، از اعمال می افتیم.
چه کنیم ما؟؟؟
? یک جواب این است که تعادل برقرار کرد و به هر دو رسید، نیازی نیست هرشب ، جوشن کبیر را تا آخر بخوانید، تقسیم کنید و در هر شب قدر 33 بند را بخوانید تا در 3 شب تمام شود. قرآن به سر هم وقتی نمی برد، نماز شب قدر هم 2 رکعت است و ساده. پس می شود به هر دو رسید.
? مهمترین چیز در شب قدر احیا نگه داشتن آن است به یاد خدا، اما آیا یاد خدا فقط دعا و نماز و جوشن کبیر خواندن است؟؟؟ قطعا خیر. رسول رحمت (ص) فرمودند یک ساعت علم آموزی که تو را بخدا نزدیک کند برتر از 70 سال عبادت است.
قطعا عبادت آگاهانه و عالمانه ، به مراتب با ارزش تر از عبادت جاهلانه است.
? ارزش کار علمی در شب قدر را قدر بدانید، چه دانشجو و طلبه باشید چه نباشید ، کار علمی در این شب را رها نکنید. این حرف بنده حقیر نیست، سیره بزرگان دین است.
? شیخ صدوق (ره) در کتاب امالی خود ، در مجلس 93 ، پس از بيان نوافل شبهاى ماه رمضان و نمازهای هر يك از شبهاى بيست و يكم و بيست و سوم، ذکر کرده اند که ? من أحيا هاتين الليلتين بمذاكرة العلم فهو أفضل."یعنی: هر كس اين دو شب را با گفتگوى علمى زنده بدارد، بهتر و با فضلیت تر است. ?
? پس عزیزان علمی توجه کنند به این مطالب و نگران نباشند که با کار علمی، از برخی اعمال دعا و نماز شب قدر جا می مانند، ارزش کار علمی آنها هم اگر بیشتر نباشد، کمتر نیست. البته هر نوع کار علمی که هدف از یادگیری آن، خدمت به خلق و رضای خدا باشد.
? خوب است سیره برخی بزرگان دینی و کتب مشهوری که در این شب های قدر نوشته شده است را برایتان بیاورم تا بدانید علمای بزرگ ما هم در شب قدر ، کار علمی می کردند
*✳️ علامه شيخ محمّد حسن نجفی صاحب جواهر، كه اين كتاب بزرگ را در شب بيست و سوم ماه رمضان، تمام كرده است.
*✳️حکیم ملّا هادى سبزوارى، در بيست و سوم رمضان 1، تأليف كتاب منظومه را به پايان رسانده است.
* ✳️مفسّر ممتاز قرآن، علّامه طباطبايى نيز تفسير ارزشمند خويش الميزان را در بيست و سوم رمضان، تمام كرده است.
* ✳️ آیت الله محمد محمدی ری شهری، نگارش كتاب ميزان الحكمة را در بيست و سوم ماه رمضان ، به پايان رساند.
* ✳️ همچنين آیت الله محمد محمدی ری شهری، شب بيست و سوم رمضان 1427 (24 مهرماه 1385) متن اوليه حكمتنامه پيامبر أعظم صلى الله عليه و آله تنظيم کرد و شب بيست و سوم ماه مبارك رمضان 1428 (12 مهرماه 1386) ملاحظه نهايى آن را به پايان رساند.
التماس دعا