هیچ کس را رد نکن که راه خودت بسته میشود. رفیق کسی است که دست از رفیقش بر ندارد، حتّی اگر معصیتکار شود.
? هیچ کس را رد نکن که راه خودت بسته میشود. رفیق کسی است که دست از رفیقش بر ندارد، حتّی اگر معصیتکار شود.
?عارف باللّه مرحوم حاج اسماعیل دولابی?
?مؤمن عون مؤمن و فاسق زینت مؤمن است. با دوستان مروّت با دشمنان مدارا . هیچ کس را نرانید و با همه با محبّت رفتار کنید.
?هیچ کس را رد نکن که راه خودت بسته میشود.
?رفیق کسی است که دست از رفیقش بر ندارد، حتّی اگر معصیتکار شود؛ همانطور که خدا دست از بندهاش بر نمیدارد، حتّی اگر گناهکار باشد. در روایت است که حقّ مؤمن بر برادر مؤمنش آن است که اَن یَنصُرَهُ ظالِماً وَ مَظلُوماً: او را چه ظالم و چه مظلوم باشد، یاری کند. مقصود از یاری هنگامی که ظالم است، این است که او را از ظلم کردن باز دارد.
?یکی از رفقا میگفت: همهی آدمها بندهزادهاند و بندهزادهها بعضی خوب و سر بهراهند و بعضی ناقلا و شلوغکارند. پدر بیشتر از آنچه به فکر بچّههای خوب و سر بهراه خود است و برای آنها وقت میگذارد، در فکر بچّههای ناقلا و شلوغکارش است و وقت صرف آنها میکند. خدا و اولیائش هم همینطورند. طبعاً کسی که به همهی خلق اعمّ از سر بهراه و شلوغکار مثل فرزندان خود نگاه میکند، به همهی آنها علاقمند است و خواستار سعادت همهی آنهاست و نسبت به بچّههای شلوغکارش حالت تأسّف و دلسوزی دارد؛ نه حالت عناد و کینه.
?نگاه فرد بینا و اهل معرفت به آدمهای ناقلا و شلوغکار، همچون نگاه یک پزشک به شخص بیمار است که نگاه خیرخواهانه و دلسوزانه است. همان کسی که ناقلا است و به شما ظلمی کرده است، آنچه که به دست او برای شما واقع شده که کار خداست و قطعاً مصلحت شما در وقوع آن بوده است، پس آن فرد ناقلا به شما ضرری نزده، بلکه به خودش ضرر زده است و در نتیجه مستحقّ ترحّم و دلسوزی است، نه عداوت و دشمنی.
?مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب?