#کلام_استاد
#کلام_استاد
سالها است که سیاست را جدای از دیانت و معنویت و اخلاق تلقی میکنند درحالی که بر اساس عقل ، دانش بشری و دستورات دینی ، اصول مدیریت در جامعه با اصول مدیریت در زندگی فردی و خانوادگی ، یکی است.
تقارنِ این سه نوع مدیریت ، فوائد و نتایج بسیاری دارد. مثلاً اینکه افراد می توانند از مدیریت صحیح در زندگی فردی خود ، برای زندگی خانوادگی و اجتماعی الهام بگیرند ، همچنین میتوانند بفهمند چه مدیری صالح است و چه مدیری شایسته نیست؟
هر مدیری که زندگی شخصی و خانوادگی اش به گونهای است که نمی تواند هوس های خودش را مدیریت کند ، او قطعاً نمیتواند جامعه را مدیریت کند ، او توانایی و درک لازم برای برنامه ریزی ، سازماندهی ، هدایت و کنترل را ندارد ؛ این یک بحث ارزشی نیست ، یک بحث کاملاً علمی و فنی است.
اگر کسی در خانواده اش نتواند درست مدیریت کند یا در خانواده ای که درست مدیریت میشود ، رشد نکرده باشد ، طبیعتاً در جامعه هم نمی تواند مدیر خوبی باشد. لذا امیرالمؤمنین(ع) به مالک اشتر فرمود ، اگر خواستی یک مسئول انتخاب کنی ، از خانواده های صالح انتخاب کن (نهجالبلاغه/نامه۵۳)
کسانی که میخواهند صلاحیت افراد را برای انتخابات تشخیص بدهند (مثلاً شورای نگهبان) بیشتر از هرچیزی به صلاحیت های مدیریتیِ آن فرد نگاه کنند ؛ نه به تفتیش عقائد بپردازند ، نه به حرف های موهومی که تحت عنوان منازعات سیاسی مطرح میشود ؛ بلکه ببینند این فرد شایستگی مدیریتی دارد یا نه؟
ما تا کنون در طول انقلاب ، هرچه ضربه خورده ایم فقط از ناحیۀ ناتوانی در مدیریت بوده است ؛ نه چیز دیگر!
این ناتوانی البته همچنان ادامه دارد و طبیعتاً در انتخابات های بعدی هم خودش را نشان خواهد داد ، چون هنوز درک صحیح عمومی از اصول مدیریت صحیح در جامعه ، وجود ندارد…..
استاد #علیرضا_پناهیان
دانشگاه امامصادق(ع)
۹۸.۶.۱۵
? اللهم عجل لولیک الفرج…?