#گناه_و_توبه 16
✔️خیلی از دین گریزی ها به جهت سوء تفاهم در شناخت دین است
✔️اکثراً نمیدانند که گناه واقعاً به ضرر فرد و جامعه است و ترک گناه، به نفع خودمان است.
?کسانی که از دین فرار میکنند، دینگریزی دارند یا حتی دینستیزی دارند، خیلی از اینها آدمهای بدی نیستند و نمیشود گفت که بیماردل هستند، بلکه دچار سوءتفاهم شدهاند. اگر این سوءتفاهم برطرف بشود، دین را میفهمند و میپذیرند.فطرت مردم، یک فطرت الهی است لذا نیاز داریم به اینکه یک «نهضت رفع سوءتفاهم!» راه بیندازیم.
?خیلی از کسانی که یا معاند هستند، یا مخالف انقلاب هستند، یا از خط اصیل امام(ره) فاصله گرفتهاند، وقتی حرفهایشان را گوش میکنید، میبینید که اساساً دنبال حرف درستی هستند، ولی دچار سوءتفاهم شدهاند، لذا امکان بازگشت اینها واقعاً وجود دارد، امکان رفع اختلافنظر واقعاً وجود دارد.
?ایراد ما این است که درست حرف نمیزنیم و دین را درست معرفی نمیکنیم. نهضت رفع سوءتفاهم برای این است که ما اکثر کسانی را که از دین و خط خدا و اسلام ناب فاصله گرفتهاند، به این مرام جذب کنیم. البته حرفهای خیلی از مذهبیها و انقلابیون غلط نیست و درست است اما سوءتفاهم ایجاد میکند.
?متأسفانه در جامعۀ ما وقتی موضوع گناه را مطرح میکنید، بهعنوان یک موضوع غیرجذاب و فراریدهنده از دین، تلقی میشود؛ چون دین، خوب معرفی نشده و دربارۀ دین، سوءتفاهم ایجاد شده است. حتی در انتخاباتها، برخی از سیاسیون، نهی از منکر(نهی از گناه) را مسخره میکنند و رأی میآورند؛ یعنی مردم بدون اینکه در آنها شایستگی و توانایی خاصی دیده باشند، به آنها رأی میدهند.
?برداشت عمومی در جامعۀ ما نسبت به گناه، برداشت درستی نیست و نسبت به آن سوءتفاهم وجود دارد؛ یعنی اکثراً نمیدانند که گناه واقعاً به ضرر فرد و جامعه است و ترک گناه، به نفع خودمان است.
#گناه_و_توبه 16
علیرضا پناهیان
? حضرت امام باقر (ع) میفرمایند:
? «إِنَّما یُبْتَلَى الْمُؤْمِنُ فِی الدُّنْیا عَلَى قَدْرِ دِینِهِ ?
همانا مؤمن به اندازه دینش گرفتار و آزموده میشود» ?
? کافی ج 2 ص 253 ?
? حضرت محمد (ص) میفرمایند:
? هر كس كارى از كارهاى كوچك و يا بزرگ اين امت را در دست بگيرد و در ميانشان عدالت را اجرا نكند خداوند او را به رو، در آتش خواهد افكند ?
? مستدرك على الصحيحين، ج 4، ص 90 ?
?محیی الدین بن عربی?
? #دستورالعمل
? #ذکر برای وسواس
✍️شیخ اکبر محیی الدین بن عربی در رساله ی عرشیه ی « الوصایا » می فرمایند :
روینا عن علی بن أبی طالب رضی الله عنه أنه قال : أوصانی رسول الله فقال :
یا علی أمان لک من الوسواس أن تقرأ « وَإِذَا قَرَأْتَ الْقُرْآنَ جَعَلْنَا بَيْنَكَ وَبَيْنَ الَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ حِجَابًا مَسْتُورًا » إلی قوله « وَلَّوْا عَلَى أَدْبَارِهِمْ نُفُورًا ».
◀️ از جناب علی بن أبی طالب علیه السلام روایت شده که پیامبر به ایشان سفارشاتی را فرموده اند از آن جمله اینکه فرموده اند:
ای علی امان از وسواس خواندن این آیات است.
آیات 45 و 46 سوره ی مبارکه ی إسراء است .
آیات : ?
وَإِذَا قَرَأْتَ الْقُرْآنَ جَعَلْنَا بَيْنَكَ وَبَيْنَ الَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ حِجَابًا مَسْتُورًا ﴿۴۵﴾وَجَعَلْنَا عَلَى قُلُوبِهِمْ أَكِنَّةً أَنْ يَفْقَهُوهُ وَفِي آذَانِهِمْ وَقْرًا وَإِذَا ذَكَرْتَ رَبَّكَ فِي الْقُرْآنِ وَحْدَهُ وَلَّوْا عَلَى أَدْبَارِهِمْ نُفُورًا ﴿۴۶﴾
ترجمه :
و چون قرآن بخوانى ميان تو و كسانى كه به آخرت ايمان ندارند پرده اى پوشيده قرار مى دهيم (۴۵) و بر دلهايشان پوششها مى نهيم تا آن را نفهمند و در گوشهايشان سنگينى [قرار مى دهيم] و چون در قرآن پروردگار خود را به يگانگى ياد كنى با نفرت پشت مى كنند (۴۶)