۱- روز اول ذی الحجه الحرام
⬅️۱- روز اول ذی الحجه الحرام
انتخاب حضرت امیرالمومنین (ع) از طرف خداوند برای ازدواج با حضرت فاطمه (س)
ازدواج حضرت علی (علیه السّلام) با حضرت فاطمه (سلام الله علیها) و این ازدواج از آن روی که بسیاری از بزرگان صحابه از حضرت فاطمه (سلام الله علیها) خواستگاری کرده بودند و جواب رد شنیده بودند، برتری حضرت امیرالمومنین (علیه السّلام) بر آنان محسوب می شد و از سویی نیز داماد رسول الله بودن و خویشاوندی سببی نیز امتیازی بود که بسیاری از صحابه به دنبال آن بودند اما نتوانستند این امتیاز را به دست آورند.
⬅️۲-ابلاغ آیات برائت به حاجیان توسط حضرت امیرالمومنین (ع) به عنوان فردی از پیامبر (ص)
در اول ذی الحجه سال نهم هجری این واقعه رخ داد. «رسول اكرم (صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم) ابو بكر را مأموريت داد تا سوره برائت را به مردم مكّه ابلاغ كند،
ابوبكر براى انجام مأموريت سه روز متوالى راه را پيمود، تا به مكه وارد شود، اما ناگهان جبرئيل (عليه السّلام) بر پيامبر (صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم) نازل شد و عرض كرد: يا رسول اللَّه، خداوند بزرگ تو را سلام مى رساند و مى فرمايد: اين مأموريت خطير را جز تو و يا كسى كه از خاندان تو است انجام نخواهد داد. رسول خدا (صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم)، على (عليه السّلام) را فراخواند و فرمود: بر ناقه عضباى من بنشين و با شتاب به سوى مكّه، حركت كن و ابو بكر را در طىّ راه ملاقات نما و سوره برائت را از او بگير و شخصا آن را به مردم ابلاغ كن و پايان مدت پيمان مشركان را به آنها برسان و ابو بكر را مخير كن كه با تو همراه باشد و يا به نزد من مراجعت نمايد.
⬅️۳- روز نهم ذی الحجه؛ روز سد ابواب
اگر چه روز نهم ذی الحجه روز عرفه و دعا و نیایش می باشد اما یکی از اتفاقات بسیار مهم این است که روز سدّ ابواب است. به دستور خداوند همه دربهای خانه هایی که به مسجد باز می شد بسته شد مگر درب خانه حضرت علی بن ابیطالب (علیه السّلام) و مورد اعتراض صحابه واقع شد و پیامبر (صلی الله علیه و آله) علت آن را دستور خداوند بیان کرد.
⬅️۴- چهاردهم ذی الحجه سال دهم هجری
نازل شدن لقب «امیرالمومنین» برای حضرت مولی الموحدین علی بن ابیطالب (علیه السّلام)
لقب «امیر المومنین» به عنوان اختصاصی ایشان از آدم تا خاتم در روز چهاردهم ذی الحجه سال دهم هجری توسط جبرئیل نازل شد.
⬅️۵-تحویل ودایع انبیای الهی به وصی پیامبر حضرت امیرالمومنین (علیه السّلام)
تحویل ودایع انبیای الهی به حضرت امیرالمومنین (علیه السّلام) از دیگر وقایع اختصاصی بود که در روز چهاردهم ذی الحجه صورت گرفت.
⬅️۶- هجدهم ذی الحجه؛ واقعه غدیر خم
روز عید الله اکبر روز عید غدیر به طور رسمی ولایت و امامت و جانشینی بلافصل حضرت امیرالمومنین (علیه السّلام) بر مسلمانان ابلاغ شد و همه مأمور به نشر این خبر گردید.
⬅️۷-بیست و چهارم ذی الحجه
واقعه مباهله در بیست و چهارم ذی الحجه سال نهم هجری رخ داد و بالاترین فضیلت امیرالمومنین (علیه السّلام) به تعبیر حضرت امام علی بن موسی الرضا (علیه السّلام) در آیه مباهله نازل شد و حضرت علی بن ابیطالب (علیه السّلام) نفس و جان رسول الله (صلی الله علیه و آله) معرفی گردید و بار دیگر برتری خاندان پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) آشکار گردید.
⬅️۸-نزول آیه تطهیر
در برخی از منابع نزول آیه تطهیر؛ آیه 33 سوره مبارکه احزاب را در روز مباهله دانسته اند.
«إِنَّما یریدُ اللَّهُ لِیذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَیتِ وَ یطَهِّرَكُمْ تَطْهیراً»
«خدا چنین مى خواهد كه هر رجس و آلایشى را از شما خاندان [پیامبر] بزداید و شما را پاك و منزه گرداند.»
⬅️۹-خاتم بخشی حضرت امیر المومنین (ع) در نماز
خاتم بخشی حضرت امیرالمومنین (علیه السّلام) از دیگر فضایل اختصاصی ایشان است که با نزول آیه «إِنَّما وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذينَ آمَنُوا الَّذينَ يُقيمُونَ الصَّلاةَ وَ يُؤْتُونَ الزَّكاةَ وَ هُمْ راكِعُونَ» آیه 55 سورۀ مبارکۀ مائده بشارت ولایت و امامت حضرت داده شده است.
⬅️۱۰- بیست و پنجم ذی الحجه؛ نزول سوره انسان درحق امیرالمومنین و اهل بیت عصمت (علیهم السّلام)
سوره انسان در پی ادای نذر سه روز روزه حضرت امیرالمومنین و حضرت فاطمه و حضرت امام حسن و حضرت امام حسین (علیهم السلام) پس از شفای حضرت امام حسن و حضرت امام حسین (علیهما السّلام) و عطا کردن سه شب پشت هم طعام افطار خویش را برای اطعام یتیم و مسکین و اسیر نازل گردید.