آفات مطالعه
همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی نشستی علمی پژوهی در روز دو شنبه 94/9/2 با حضور جناب حجه الاسلام و المسلمین حاج آقا باقری سیانی در این حوزه برگزار گردید.
حجه الاسلام مهدی باقری سیانی ، نویسنده کتاب مباحثه ، شرایط ، اقات و برکات و صاحب 40 عنوان مقاله و کتاب؛ مهمترین علت های افت مطالعه را :
گسترش فضای مجازی،گران بودن کتاب ها و به روز نبودن قلم برخی نویسندگان برشمرد . ایشان با اشاره به کم بودن سرانه مطالعه در بین مردم و قشر جوان فرمودند: طلاب و دانشجوین باید ببینند شخصیت های برجسته علمی کشور چه میزان از وقت شان را به مطالعه اختصاص می دادند.
همچنین فرمودند : یک طلبه اگر بخواهد روزنه 4 الی 5 ساعت مطالعه کند قطعا به جایی نمی رسد و نمی تواند پاسخگوی شبهات روز باشد و باید به صورت تخصصی در زمینه های مختلف به پژوهش بپردازد تا ثمره اش را در آینده مشاهده کند .
این مولف دینی خاطرنشان کردند ممکن است عده ای بگویند با توجه به وجود درسهای زیاد توان تحقیق و مطالعه کتب غیر درسی را ندارند ؛ اما آنها باید به این نکته توجه کنند که حجم زیاد درس ها کسی را ناتوان نمی کند بلکه عدم برنامه ریزی کافی و نداشن مدیریت زمان باغث می شود از زمان مطالعه کاست شود.
در ادامه بحث ایشان راهکارهایی را جهت مطالعه مفید و صحیح بیان فرمودند.:
1- داشتن مطالعه هدفمند
2- داشتن تمرکرحواس و بهترین زمان برای مطالعه خوب و مفید بعد از نماز صبح و قرائت چند صفحه از قران می باشد.
3- خلاصه نویسی(با توجه به این مطلب که شیوه صحیح خلاصه نویسی را بدانیم، مثلا اگر کتابی را بخواهیم خلاصه نویسی کنیم باید از مطالعه کتاب و بستن آن شروع کنیم مطالب را با قلم و زبان خود بنویسیم و بعد با اصل کتاب مقایسه کنیم.)
4- یاداشت برداری های مستمر(بهتر است دفتری تهیه نمایدو مطالب زیبا و مهمی که در رابطه با مطالعاتش می باشد را در آن یادداشت نماید بعد از آن مطاب را دسته بندی نموده و به صورت مقاله یا کتاب ارائه نماید.)
5- طرح سوال (روی مطالب فکر داشته باشد به گونه ای که ذهن خود را درگیر سوال مورد تحقیق خود نماید و مطلب در محدوده موضوع خود جمع آوری کند و بنویسد)