بحران تربیت دینی
امروزه، تربیت فرزندان از اهمیت بیشتری برخوردار است؛ زیرا دشمنان، فرزندان ما را نشانه رفته و در قالب جنگ نرم وارائه الگوهای کاذب، در صدد سستنمودن عقاید و هویتزدایی از آنان میباشند. یکی ازروشهای مقابله با شبیخون فرهنگی، تربیت روشمند فرزندان است. در آیات و روایات نیز به تربیت فرزند ومصونیتبخشی خانواده از ناهنجاریها تأکید شده است: «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَكُمْ وَ أَهْلِيكُمْ ناراً وَقُودُهَا النَّاسُ وَ الْحِجارَةُ…؛اى كسانى كه ايمان آورده ايد! خود و خانوادههایتان را از آتشى كه هيزمش مردم و سنگها خواهند بود، نگه داريد.»
در جهان کنونی، در اثر تزلزل نظامهای ارزشی و انحلال مبانی مقدسات، انسان با بحرانهای گوناگون درونی و بیرونی مواجه شده که مهمتر از همه، بحران معرفت و تربیت دینی است. اسلام به منظور مقابله با بروز این بحران، والدین را در قبال سرنوشت فرزندانشان مسئول دانسته است. حق زن و فرزند، تنها با تأمین هزینه زندگی و مسکن و تغذیه آنها حاصل نمیشود، مهمتر از آن، تغذیه روح و جان آنها و بهکارگرفتن اصول تعلیم و تربیت صحیح است. قرآن کريم میفرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قُوا أَنفُسَكُمْ وَ أَهْلِيكُمْ نَاراً؛ ای کسانی که ايمان آوردهايد، خود و خانواده خويش را از آتش حفظ كنيد.»
عقل و هوش زن و شوهر در فرزندان نیز تأثیر دارد. فرزندان خانواده خوش فهم و با هوش، غالباً زیرک می شوند و برعکس، حماقت و نادانی پدر و مادر نیز معمولاً به فرزند منتقل می شود همسر با هوش و عاقل بهتر می تواند در تعلیم و تربیت فرزندانش انجام وظیفه نماید. بر اين اساس عقل و درایت یکی از عوامل باارزش خوشبختی و تحکیم خانواده محسوب میشود که به هنگام گزینش همسر باید مورد توجه قرار گیرد.
پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله) فرمودند: «قِوَامُ الْمَرْءِ عَقْلُهُ، وَلا دِينَ لِمَنْ لا عَقْلَ لَهُ؛ اساس موجوديت انسان عقل او است، و آن كس كه عقل ندارد دين ندارد.»
پی نوشت
سایت بلاغ