مزایای فرهنگی و اجتماعی تولید ملی
1- گسترش و تقویت همبستگی های فرهنگی و اجتماعی داخل کشور بواسطه مصرف محصولات ملی و محلی
2- افزایش اعتماد به نفس و تقویت باورهای فرهنگی و اجتماعی و کاهش آثار تحریم های جهانی در ابعاد فرهنگی، اجتماعی، روحی و روانی جامعه
3- تقویت باورهای اسلامی– ایرانی و ملی و کاهش وابستگی های فرهنگی و اجتماعی به بیگانه و احساس همزاد پنداری از طریق مصرف کالاهای ایرانی در بین مردم
4- جلوگیری از آثار مخرب مصرف کالاهای خارجی در ابعاد فرهنگی و اجتماعی بواسطه مصرف تولیدات ملی
5- حفظ آثار فرهنگی جامعه برا ی نسل حاضر و نسل های آینده و فرهنگ سازی کار و تلاش و خدمت به کشور
6- دفع فرهنگ بیگانه و تأثیر گذاری بر فرهنگ بیگانه از طریق انتقال تکنولوژی و صادرات به کشورهای دیگر
7- خنثی سازی حملات فرهنگی دشمن در جنگ نرم و کاهش ناهنجاری های اجتماعی بواسطه کاهش تورم و بیکاری
8- نهادینه کردن استقلال فرهنگی و اجتماعی به واسطه استقلال تولیدی و اقتصادی
9- محصولات تولید شده به دست مردم مسلمان کشور و بنابراین اطمینان به رعایت الزامات اعتقادی در فرآیندهای تولید که فقدان آنها می تواند اثرات وضعی نامطلوب بر مصرف کننده برجاگذارد
10- احساس هویت ملی بنابراین تلاش در جهت تکریم ایرانی بودن وغرور ملی
11- ارائه الگوئی عینی وعملیاتی برای سایر کشورهای مسلمان جهان از طریق دستیابی به اهداف مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی بواسطه حمایت و مصرف تولیدات داخل
12- تقویت فرهنگ شیعه – مسلمان و ایرانی به جای تقویت فرهنگ های بیگانه و الحادی
13- کاهش مشکلات فرهنگی بواسطه ی کاهش جابجایی های غیر ضروری نیروی انسانی در بخشهای تولیدی
14- فرهنگ سازی مصرف تولیدات ایرانی و انتقال سینه به سینه این فرهنگ به نسل های آینده
کسب و کار خانگی زنان و حمایت از تولید ملی
کسب و کار خانگی زنان در شکل گیری خانواده نمونه و با نشاط موثر است. زنان خانه دار نقش موثری در مدیریت اقتصادی خانواده ها ایفا می کنند یکی از کسب و کار هایی که زنان با تعدادی کمی وسایل و دار قالی و تعدادی نخ رنگی ابریشمی و پشمی از دام های خود یا تولید داخل و نقشه هایی که برگرفته از طبیعت زیبای ایران بوده با فعالیت در آن توانسته اند در کنار همسران خود در مدیریت اقتصادی کمک شایان توجهی کنند فرش بافی است.
بانوان فرشباف با خانه داری و مشغول نبودن در خارج از خانه و نظارت بر امور خانه، همچنین سابقه فرشبافی بالای 5 سال و داشتن بچه به عنوان مدیر نمونه و کار آفرین در خانه و جامعه فعالیت می کنند؛ که نقش موثری را در تربیت فرزندان خود در خانواده و چرخاندن چرخه اقتصادی جامعه داشته اند .
در گفتمان با آنها در مورد فعالیت و مشکلاتشان اکثریت آنها دغدغه فرزندان و آینده آنها را داشتند از طرفی هم همگی بر این باور بودند که توانسته اند در کنار همسران خود بار روانی اقتصادی را از دوش آنها بردارند و با وجود نبود کار و اشتغال گوشه ای از مایحتاج خود و خانواده خود را بدست آورده و کار دست زیبا و ایرانی تولید نمایند.
نقش امنیت غذایی و دارویی در حمایت از تولید ملی
با توجه به سخنان رهبر انقلاب اسلامی در جمله ای با مضمون « فراهم ساختن امنیت غذایى و خودکفایى در کالاهاى اساسى، بهوسیلهى افزایش تولید داخلى بهویژه در زمینه ى کشاورزى »و با توجه به منابع عظیم ما در رابطه با طبیعت و داروهای گیاهی و دانشمندان صاحب علمی از جمله بوعلی سینا و …
ما باید از لحاظ اقتصادى خودمان را بهطور کامل از زیر نفوذ قدرتها خارج کنیم. یعنى ملت ما باید بتواند بنا بر تشخیص و مصلحت خود، آن صنعت و کالا و متاعى را که احتیاج دارد، در داخل کشور و با استفاده از منابع و امکاناتِ موجود تولید و استفاده کند.
امروز ما هنوز براى این کار مشکلاتى داریم و ملت به آن حد نرسیده است که بتواند تمام نیازهاى خود را در داخل برآورده کند؛ زیرا در گذشته همه چیز این ملت به گونه ایى بنا شده بود که به همان قدرتها وابسته باشد. صنعت که جاى خود دارد، حتّى کشاورزى و پزشکی ما را وابسته کردند و بیگانگان و قدرت هاى حاکم و رژیم منحط پهلوى و قبلی ها، کارى کردند که کشاورزى ما با پیشرفتهاى علمى دنیا ناآشنا باشد.
و مردم با ورود بیماری های جدید که ناشی از استفاده از مواد غیر ارکانیک و دستکاری شده وابسته به داروهای خارجی و شیمیایی باشند که خود مردم باید با تولید انواع زیادی از داروهای گیاهی که اکثر آنها مقاوم به کم آبی هستند بتوانند تولید و استفاده آن را بالا برده تا کمتر و حتی استفاده از داروهای شیمیایی را به صفر برسانند.
همچنین دولت باید با فراهم کردن زمینه یادگیری متخصصان در تولید و بکارگیری داروهای گیاهی و طب سنتی راهکارهایی را برای این کار فراهم نماید تا با استفاده از ذخایر علمی با ارزش و بنام و حمایت از تولید کنندگان این رشته بتوانیم نیروهایی قوی و سالم و آماده به کار را روانه بازار کار نماییم.
توسعه روستایی یک ضرورت بنیادی برای توسعه ملی
با توجه به پیشرفت های چشمگیر کشورها و توجه بیش از اندازه به روستاها امروزه شناخت دقیق مسائل مربوط به روستاها بسیار حائز اهمیت است و توسعه روستایی عاملی برای کاهش فقر و توسعه کشورمی باشد.
به گونه ای که فقر روستایی را به عنوان یکی از مهمترین موانع توسعه روستایی مطرح می نمایند. بنابراین با توجه به رشد روز افزون جمعیت، باید به دنبال راهکارهای مناسبی در راستای کاهش فقر وتوسعه پایدار روستایی بود.
توسعه روستایی یک ضرورت بنیادی برای توسعه ملی است و باید در اولویت برنامه های توسعه ای قرار گیرد. در کشور ما نیز ضرورت پرداختن به امر توسعه روستایی، از سوی دولت و از چند دهه پیش آغاز شده است. از این رو، توسعه روستایی و معرفی منابع و کارهای دستی با ارزش آنها که تولیدی است داخلی و ارگانیک به عنوان راهکاری جدید در تولید ملی یکی از زمینه های نسبتاً موثر در توسعه کشور است که می تواند فرصت ها و امکاناتی را به ویژه برای اشتغال و درآمد روستایی فراهم سازد و نقش موثری در احیا و نوسازی نواحی روستایی و سلامت جامعه ایرانی و دوری از منابع وابسته خارجی را ایفا کند.
افزایش امنیت اقتصادی و حمایت از تولید ملی
نقش و جایگاه سازمان تامین اجتماعی بعنوان بزرگترین نهاد فعال در عرصه بیمه های اجتماعی، ضروری به نظر می رسد. حوادث متنوع غیر قابل پیش بینی همیشه در کمین انسان ها و آمیخته با فعالیت های روزمره اجتماعی،اقتصادی و تجاری است.
بنابراین نیروهای انسانی مولد و نیز کارفرمایان فعال عرصه تولید و تجارت، همواره با پدیده ها و هزینه های پیش بینی نشده مواجه اند که بطور ناگهانی می تواند زندگی آنها را تحت تاثیر قرار داده و زیان های جبران ناپذیری را وارده نماید.
در این راستا مقوله تامین اجتماعی و به دنبال آن پدیده رفاه و عدالت اجتماعی، پدیده بسیار مفیدی است که می تواند بعنوان یکی از مهمترین واساسی ترین زیر ساخت های پشتیبانی کننده تولید ملی و نیروی کار ایرانی، بستری مطمئن جهت رشد و توسعه فعالیت های اقتصادی و تولیدی،از طریق ارائه انواع خدمات و تعهدات بیمه ای به کارگران و کارفرمایان، فراهم نماید.
سازمان تامین اجتماعی می تواند با بازنگری در برخی از قوانین و مقررات خود، نقشی موثرتر را در جهت تسهیل و روانسازی امور ایفاء نماید. همچنین با وجود معضلات و مشکلات متعدد اقتصادی و شوک های ناشی از اجرای هدفمندسازی یارانه ها، اطمینان خاطر تولید کنندگان و کارفرمایان را با اجرای قانون بیمه بیکاری، فراهم سازد.
مقوله تامین اجتماعی از یکسو افزایش امنیت اقتصادی (از طریق کمک های کوتاه مدت و بلندمدت) و از سوی دیگر امنیت انسان (با مراقبت های پزشکی و درمانی)، بعنوان محور توسعه را مدنظر قرار داده است و البته با سرمایه گذاری های زیربنایی رشد و توسعه اقتصادی را تحت تأثیر قرار می دهد.
از این نظر بین رشد و توسعه اقتصادی از طریق افزایش توان تولیدی و سیاست های تامین اجتماعی هر کشور رابطه مستقیمی وجود دارد.
پی نوشت:
اهمیت خدمات تامین اجتماعی در حمایت از تولید ملی.اعظم خبوشانی
تضمین سرمایه گذاری
در سال حمایت از تولید ملی و به منظور رونق دهی به اوضاع اقتصادی، ایجاد اشتغال و دستیابی به رشدو توسعه اقتصادی پایدار دولت باید با اتخاذ راهکارهای لازم مشکل کمبود منابع سرمایه گذاری را برطرف نماید.
کمبود در آمد های ارزی ناشی از صادرات و نرخ ناعادلانه مبادله که اغلب به زیان صادر کنندگان کالاها و مواد اولیه خام در حال تغییر است و انبوه جمعیت و مصرف به نسبت بالا از عواملی است که منابع پس انداز قابل تبدیل به سرمایه گذاری های مولد در این گونه کشور ها را بشدت محدود می سازد.
جبران عقب ماندگی و دستیابی به توسعه پایدار، نیازمند سرمایه گذاری برای بهره جویی از مزیت های نسبی و توانایی های بالقوه اقتصادی است.
در فرآیند جهانی شدن، سرمایه نیز با سهولت قابل نقل و انتقال است. اما سرمایه گذاران به دنبال کسب سود بیشتر و مکانی امن برای سرمایه گذاری هستند. با اشباع سرمایه گذاری در کشور های پیشرفته صنعتی، نرخ بازده سرمایه گذاری در این کشورها رو به نزول می رود و سرمایه گذاران همواره در صدد بهره جویی از فرصت های با بازده بیشتر هستند.
چنانچه امنیت سرمایه گذاری در کشور مان تضمین شود و بستر قانونی لازم فراهم شود، سرمایه گذاران بین المللی میل و رغبت بیشتری برای حضور در بازار ایران خواهند داشت. این امر به کشور مان نیزفرصت بهره گیری از مزیتهای نسبی، رشد اقتصادی، اشتغال زایی و دستیابی به دانش و فناوری روز برای تولید کالاهای رقابتی در عرصه بین المللی را می دهد.
با توجه به اینکه موقعیت جغرافیایی کشور ما یک موقعیت منحصر به فرد بوده و برای ایجاد جاذبه و سرمایه گذاری خارجی بسیار موثر است بنابراین، تسریع در ورود سرمایه گذاری های خارجی، منافع متقابلی را برای کشور مان و سرمایه گذاران بین المللی بدنبال خواهد داشت.
پی نوشت:
امین یزدانی کچویی .مقاله حمایت از تولید ملی، اقتصاد مقاومتی و جریان سرمایه گذاری خارجی در ایران