رقابت سالم، شفافیت، برابری همه فعالان اقتصادی
با توجه به اینکه آمریکا در آزادترین اقتصاد دنیا روش ضد لیبرالیسم و ضد ایدئولوژیهای آزاد را در پیش گرفته، با تعرفه بستن بر کالاهای خارجی به حمایت از تولید داخلی کشورش اهتمام دارد.
آمریکایی که سردمدار اقتصاد آزاد بود، در حال طی کردن این مسیر است، از این رو لازم و ضروری است که مردم و مسئولین به تولید داخلی و حمایت از کالای ایرانی اهتمام داشته باشند در غیر این صورت باید منتظر تهدیدات بیشتری در اقتصاد ایران بود.
رفع موانع تولید، بهبود فضای داخلی کسبوکار و ارتقای استانداردهای تولید، کاهش هزینه های تولید از جمله مسئولیتها و وظایف دولت است، مردم باید بپذیرند مصرف کالاهای خارجی آسیبپذیری اقتصاد ایران را تشدید میکند و به اشتغال مردم و زندگی آنها ضربه میزند.
چندین سال است که شعار سال مضمونی اقتصادی دارد. در این راستا، حمایت از تولیدات داخلی نیز به عنوان یک هدف کلی، بسیار منطقی به نظر میرسد. اما باید دید که چرا بهرغم تمایل مردم و مسئولین برای قدرت گرفتن تولید داخلی، هیچگاه این مهم عملی نشده است.
متأسفانه در بسیاری از حوزهها ما یا اصلاً تولید داخلی نداشتهایم و یا در مواردی هم که کالاهای ایرانی حضور دارند، اکثراً رقابت پذیر نیستند. بحث بر سر نحوه پیگیری این حمایتهاست.
در واقع سیاستهای دستوری که با حذف کالای رقیب، قصد حمایت از کالای داخلی را دارد، تنها به تضعیف کیفیت کالای ایرانی میانجامد و اگر هم در کوتاهمدت، خریدار را به سمت کالای ساخت ایران سوق دهد، در درازمدت از یکسو به رانتخواران میدان میدهد و از سوی دیگر، بازار جنس قاچاق را داغتر میکند.
تحقق شعار حمایت از کالای ایرانی، تنها با حمایت از رقابت سالم، شفافیت، برابری همه فعالان اقتصادی در برابر قانون و حذف رانتها و استثناها و معافیتهای تبعیضآمیز میسر خواهد شد.