ربیع آبستن اتفاقات تاریخی
.پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله ، ۱۵ سال قبل از بعثت با حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها ازدواج نمودند ..(۱)
حضرت خدیجه بنت خویلد بن اسد ، در علم و اطلاع به کتب آن زمان معروف بوده است ؛ او از زنان قریش ، علاوه بر کثرت اموال و املاک و تجاراتی که داشت ، به عقل و کیاست نیز مزیت داشت و در آن زمان او را طاهره ، مبارکه ، سیده نسوان و ملکهء بطحاء می گفتند ؛
او از کسانی بود که انتظار قدوم پیامبر صلی الله علیه و آله را می کشید و همیشه از علائم نبوت آن حضرت جویا می شد.
افراد زیادی از ثروتمندان و بزرگان عرب آن روز ، به خواستگاری آن حضرت آمدند ، ولی آن حضرت قبول نفرمودند و هیچ شوهری اختیار نکردند و باکره و عذراء بودند…(۲)
تا سرانجام خودشان در سن ۲۵ یا ۲۸ سالگی پیشنهاد ازدواج به پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله دادند و این ازدواج مبارک با آداب و مراسم خاص انجام شد…
خداوند دو پسر به نام های “قاسم” و “عبدالله” به آن دو بزرگوار عنایت فرمود (که این دو فرزند در همان دوران کودکی از دنیا رفته اند) و تنها دخترشان فاطمه سلام الله علیها بود ؛
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند :
خداوند از او برای من فرزند عطا کرد و دیگر همسرانم را محروم نمود.(۳)
در کرامت و بزرگی ایشان همین بس که آن حضرت مادر حضرت صدیقهء طاهره ، ام الائمة المعصومين و همسر امیرالمومنین و جدهّ حضرات معصومین علیهم السلام است.
حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها ۲۴ سال و ۱ ماه با پیامبر صلی الله علیه و آله زندگی نمود …
عایشه می گوید : کمتر اتفاق می افتد که پیامبر از خانه بیرون رود و خدیجه را به خیر یاد نکند ، چندانکه یک روز آتش حسد من مشتعل شد و گفتم : یا رسول الله ، تا کی خدیجه را یاد میکنی؟! او پیرزنی بیش نبوده ! خداوند بهتر از او را به تو مرحمت کرد !
پیامبر از سخن من در غضب شد و فرمود :
نه به خدا قسم ! بهتر از خدیجه نصیب من نشده ؛ به من ایمان آورد هنگامی که مردم کافر بودند ، و تصدیق نبوت من نمود در وقتی که مردم مرا تکذیب می کردند ، و اموال خود را در اختیار من گذارد در وقتی که مردم مرا از خود دور می کردند ، خداوند متعال از خدیجه به من فرزندانی روزی کرد و تو را عقیم قرار داد…(۴)
حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها اولین بانوی مسلمان و اولین بانوی راوی حدیث و اولین بانوی نمازگزار و اولین بانوی تصدیق کنندهء وحی است…
در روز شنبه ، یکشنبه و دوشنبه ، ۱۰ ، ۱۱ ، ۱۲ ربیع الاول سال ۱۱ هجری قمری ، ۲۳ ، ۲۴ ، ۲۵ خرداد سال ۱۱ هجری شمسی ، ۹ ، ۱۰ ، ۱۱ ژوئن سال ۶۳۲ میلادی چه اتفاقی افتاد⁉️
بعد از ایراد خطبه فدکیه و اعتراض ۱۲ مرد پایدارِ هم پیمان , ابوبکر از مسجد خارج گشته و به خانهء خود میرود ……
ابوبکر در این سه روز در منزل می ماند و به مسجد نمی آید(4)
زمزمه هایی به گوش می رسد و گمان ها بر این می شود که شاید ابوبکر درصدد تحویل حکومت به صاحبان اصلی آن است..
اما خلیفه ، از این خانه نشینی ، هدف دیگری را دنبال می کند ، یاران او در صدد هستند برای تثبیت ابوبکر , به هر هدفی که در مقابل ایشان است و آن را به چنگ نیاورده اند هجوم برند ؛
این اهداف را میتوان چنین برشمرد:
1-تثبیت قاطعانهء خلافت
2- تصمیم قطعی و تأکید بر موضعِ قبلی در “مصادرهء فدک” به عنوان آخرین دارایی اهل بیت علیهم السلام
3- کشتن امیرالمؤمنین علیه السلام و یا گرفتن بیعت از ایشان به هر صورت ممکن
……روزهای آینده نیز , آبستن اتفاقات شومی است…
پی نوشت
1- منتخب التواریخ ص۲۰
2-الصحیح من السیرة ۱۱۷/۲ ۱۵۰/۲
3-فتح الباری بشرح صحیح البخاری ۱۳۴/۷
4-ریاحین الشريعة ۲۰۲/۲
5-خصال شیخ صدوق ج۲ صص ۴۶۱-۴۶۲ و بحارالانوار ۲۱۳/۲۸