آثار درخت کاری از دیدگاه اسلام
1- کسب حلال بودن آن:
امام صادق (علیه السلام) فرمودند:
«..«ازرَعُوا وَ اغرِسُوا فَلا وَ اللهِ مَا عَمِلَ النّاسُ عَمَلاً أحَلَّ وَ لا أطیبَ مِنهُ؛ کشاورزی و درخت کاری کنید به خدا سوکند کاری حلال تر و پاکیزه تر از آن نیست»(الکافی ،ج5، ص260)
2- صدقه بودن محصول:
رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلم) فرمودند: اگر مسلمانی درختی بکارد، خدا به اندازه محصول آن برایش پاداش می نویسد. (الجامع الصغیر،ج2،ص514)
3-پاداش به اندازه محصول آن
رسول خدا(صلی الله علیه و آله وسلم) فرمودند :هرکس درختی بکارد، خدا به اندازه محصول آن برایش پاداش می نویسد. (الجامع الصغیر،ج2،ص514)
4-پاداش تا بهره وری
پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) فرمودند: هرکس نهالی را بدون ظلم و تجاوز به دیگران بکارد تا زمانی که فردی از مخلوق خدای رحمان از آن بهره می گیرد، پاداش الهی برایش همواره ثبت می شود.(مستدرک الوسائل ،ج2، ص501)
5- ادامه بهره مندی از ن پس از مرگ
رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلم) فرمودند پنج گروه هستندکه در گورهایشان به سر می برند ولی ثواب و پاداش کارهایشان به دیوان و نامه عملشان جاری می شود.. یکی از آن ها آن که نخلی نشانده است( بحارالانوار،ج101،ص97)
نکته: فضایل و پاداش ها در این روایات فقط برای امور فردی نیست، تا خود فرد بهره ببرد، بلکه ترغیب و تشویق به امور اجتماعی است تا دیگران از حاصل این کارها سود ببرند درحالی که خود شخص نیز سود می برد. مفاتیح الحیاه ص 719