الگوی زنان از رفتار اجتماعی حضرت فاطمه (سلام الله علیها)
بانوانی که می خواهند به زهرای طاهره، اقتدا کنند، باید با الهام از سیره و سخن جاوید آن حضرت ، درمورد نامحرم و هر گونه ارتباط با مردان، حساسیت داشته باشند و آن را زمینه انحراف خود یامردان و یا هر دو بدانند.
زنان مسلمان باید بدانند که حشر و نشر با نامحرمان و نشست و برخاست با آنان،مظنه خطر و جایگاه پیدایش وساوس نفسانی است، زمینه انحراف در آن هنگام، کاملا مساعد است و رهایی از آن امری مشکل و بس دشوار می باشد.(کتاب سیره و سخنان فاطمه آیه الله کریمی جهرمی ص 172.171-1
پیامبر دو مطلب را از یاران خود پرسش کرد. یکی اینکه زن و جایگاه زن چیست؟
آنان گفتند : زن شایسته پوشش است. پیامبر این جواب را از آنان پذیرفت و آن گاه سوال دوم را پرسیدند که چه زمانی زن به پروردگار خود بسیار نزدیک است؟
اصحاب ار پاسخ این پرسش ناتوان گردیدند خبر به فاطمه رسید ایشان بدین گونه جواب دادند : هنگامی که درون خانه خود رابرای خویشتن انتخاب کند، یعنی از نشست و برخاست با مردان و رفت و آمد و حشرو نشر با نامحرمان دوری نماید پیامبر از جواب فاطمه استقبال نمودند و فرمودند: تحقیقا فاطمه، پاره تن من است.
(بحار الانوار ، ج3، ص 92.)
متذکر می شویم که ملازمت بیت و در خانه ماندن کنایه از عدم تبرج و خودنمایی و اجتناب از هم بزم شدن با نامحرمان است که خود نردبان سعادتمندی و کرامت زن و حفظ مقامات و شئونات بانوان به شمار می رود و ممانعتی از رشد،کمال، علم و دانش اندوزی آنان نخواهد داشت.(کتاب سیره و سخن فاطمه آیه الله کریمی جهرمی ص 173-174)