امام زمان (عج) درباه #رجوع_مردم به #علما در #عصر_غیبت چه فرمودند؟
⭕️ امام زمان (عج) درباه #رجوع_مردم به #علما در #عصر_غیبت چه فرمودند؟
?شرح پرسش:
لطفا این حدیث را شرح دهید. امام زمان علیه السلام میفرمایند: «أَمَّا الْحَوادِثُ الْواقِعَةُ فَارْجِعوُا فیها إِلى رُواةِ حَدیثِنا، فَإِنَّهُمْ حُجَّتی عَلَیْکُمْ وَأَنَا حُجَّةُ اللّهِ عَلَیْهِمْ؛ امّا در رویدادهاى زمانه، به راویان حدیث ما (علما) رجوع کنید. آنان، حجت من بر شمایند و من، حجّت خدا بر آنانم.»[1]
شرح حدیث:
این حدیث، از جمله مطالبى است که امام زمان علیه السلام در جواب مسائل اسحاق بن یعقوب فرمودهاند. در این حدیث شریف، حضرت به وظیفهى شیعیان در حوادث پیش آمده در عصر غیبت اشاره کردهاند.
حضرت مهدی علیه السلام، شیعیان را براى فهمیدن احکام شرعى و سایر مسائل اجتماعى، به راویان احادیث، که همان فقهاى شیعه هستند، ارجاع مىدهد؛ زیرا آنان هستند که احادیث را خوب فهمیدهاند، و عام و خاص، محکم و متشابه، و صحیح و باطل را مىشناسند.
«روات حدیث» از نظر حضرت مهدی علیه السلام کسانى نیستند که روایت را فقط نقل مىکنند بدون این که آن را درست بفهمند؛ زیرا چنین افرادى، نمىتوانند گره از مشکلات فقهى و … بگشایند.
رجوع به فقها در عصر غیبت، نه یک امر مستحب، بلکه یک واجب شرعى است؛ زیرا، آنان منصوب امام براى این کار هستند و از فرمان حضرت نمىتوان تخلّف کرد.
?پی نوشت:
[1]. کمال الدین، ج2، ص484، ح10 ؛ الغیبة، شیخ طوسى، ص291، ح247 ؛ احتجاج، ج2، ص284 ؛ إعلام الورى، ج2، ص271 ؛ کشف الغمة، ج3، ص338 ؛ الخرائج و الجرائح، ج3، ص1114 ؛ بحارالأنوار، ج53، ص181، ح10 و وسائل الشیعة، ج27، ص140، ح33424.
منبع: شرح چهل حدیث از حضرت مهدى علیه السلام، على اصغر رضوانى، انتشارات مرکز مدیریت حوزه علمیه قم (1382).
➖➖➖➖➖➖➖