تقوای صحیح و علایم آن
هر چند اغلب مردم دم از تقوا زده، خود را پایبند آن می دانند اما تقوای صحیح را نمی شناسند . علی (علیه السلام) در یکی از خطبه های خود، علاوه بر تشویق به رعایت تقوا، سفارش هایی می فرمایند؛ که هر یک از نشانه های تقوا محسوب می شوند . ایشان می فرمایند:
تقوا پیشه کنید تقوای کسی که چون تکلیفی بدو شود، احساس مسئولیت کرد عمل کند چون بیمناک شود، به اطاعت از حق مبادرت کند. وقتی به مرگ یقین پیدا کرد نیکی کند، ازتجربه های دیگران عبرت بگیرید . چون از کار برحذرش داشتند از آن خودداری کند اگر از کار بدمنعش کردند باز ایستد، دعوت خدا را بپذیرد واز گناهان توبه کند.
با توجه به فرمایشات حضرت علی (علیه السلام) در فضای مجازی ما باید احساس مسئولیت کنیم. مسئولیت ما چیست؟ آیا ما مسئولیتی جز ابلاغ حق ، راهنمایی دیگران، نهی از منکر، و در یک کلمه رعایت تقوا و لبیک به دعوت خداوند داریم؟
اگر نسبت به یکدیگر احساس مسئولیت کنیم. از تجربه های دیگران پند بگیریم ، اگر کسی نا آگاهانه و با جهل به راه خلاف رفته او را از راه باطل به حق رهنمود کنیم، شبهه ای که افراد غافل از حق می اندازند را با آگاهی و علم و بصیرت جواب دهیم برای دیگران هم درس عبرتی می شود که از تلاش خودشان در راه حق دست برندارند.
منبع
مجله گلبرگ –آذر 1376،ش9