طبّ سنّتي در رابطه با طبيعت خوراكي هاي قرآن بر مزاج
پژوهشگر:اکرم فرامرزی
استاد راهنما:خانم منیژه کاشانی
تحقيق پاياني سطح دو (كارشناسي)
حوزه حضرت نرجس خاتون(سلام الله علیها)شهـرستان: برخـوار
زمستان1391
چکیده مطالب
این پژوهش با عنوان طبّ سنّتي در رابطه با طبيعت خوراكي هاي قرآن بر مزاج می باشد.
طبّ سنّتي با هدف بررسی و پژوهش در تن آدمي، كه آيا انسان سالم است يا بيمار، طبّي كل گرا است؛ يعني ابتدا كل بدن را معاينه كرده و حالات جسمي و روحي را در نظر مي گيرد و سپس درباره ي عارضه ي يك عضو اظهار نظر مي كند و دامنه ي اين علم پژوهش درباره ي عناصر و مزاج ها از بعد نظري و خوردني ها و آشاميدني ها از بعد عملي مي باشد و طبّ سنّتي علت بيماري ها را بر هم خوردن تعادل مزاج ها مي داند زيرا از ضروريات شناخت در طبّ بدن انسان است كه اگر از مقادير متناسب عناصر اربعه ( خاك، آب، هوا، آتش) تركيب شده باشد داراي مزاجي متعادل است و اگر يكي بر ديگري غلبه پيدا كند مزاج هاي چهارگانه كه عبارتند از مزاج سوداوی(سردی و خشكي)، بلغمي (سردي و تري)، دموي( گرمي و تري)، صفراوي( گرمي و خشكي) ايجاد مي شود و اين تركيبات موجب بروز علائمي در فرد مي شوند؛ و تدابير غذايي و توصيه دادن يا پرهيز از خوراكي ها به ويژه خوراكي هاي ذكر شده در قرآن به طور خاص و دانستن طبيعت آن ها از عوامل پيشگيري يا درمان براي تعادل مزاج و نهايتاً حفظ سلامتي مي باشد.
و اين پژوهش در چهار فصل نوشته شده است، يك فصل كليات و فصل اول با عنوان ماهيت طبّ سنّتي، فصل دوم، مروري بر كليات خلط و مزاج و فصل سوم طبيعت خوراكي هاي قرآن
اين تحقيق از لحاظ موضوع طبّي و به لحاظ هدف كاربردي و به لحاظ بيان مطالب هم نقلي و هم عقلي است؛ و به لحاظ روش تحليلي و به لحاظ جمع آوري مطالب كتابخانه اي مي باشد.
واژگان کلیدی:«طبّ سنّتي»،«مزاج»،«طبيعت»
فایل pdfپیوست شده در ذیل: