نقش بانوان در ترویج فرهنگ عاشورا..
برگزاری آیین های عزاداری سالار شهیدان علاوه بر کارکردهای غیر قابل انکار فرهنگی و دینی، زندگی مسالمت آمیز، مهر آفرین و امید بخش اقشار مختلف مردم با گرایش ها و تفکرات متنوع را موجب می شود و حس دلنشین همگرایی و همدلی را در میان عموم مردم تقویت می کند.
در این میان اما برخی عادات رفتاری و خرده فرهنگ های ناصحیح که گاهی اوقات ناخواسته و به دلیل ضعف فرهنگی شکل می گیرد، کارکردهای اثر گذار آیین های سوگواری را تحت تاثیر قرار می دهد که غفلت از آنها با روح پیام عاشورا و نهضت حسینی همخوانی ندارد.
این یک امر بدیهی است که بانوان مانند مردان حق شرکت در مراسم و آیین های سوگواری و مرثیه سرایی را دارند و اقامه عزا برای سالار شهیدان مختص به هیچ جنسیت، گروه، قشر و تفکر خاصی نیست اما گاهی بروز برخی بی توجهی های غفلت آمیز، سیمای ظاهری و محتوایی مراسم سوگواری را تحت الشعاع قرار می دهد.
در بسیاری از شهرها و مناطق مختلف کشور، همراه با شرکت گسترده و پرشور مردان در آیین های عزاداری در سطح خیابان ها و معابر عمومی، بانوان نیز حضوری پر رنگ و گسترده دارند اما متاسفانه برخی مظاهر علنی بدحجابی به چشم می خورد که بی شک به روح معنوی مجالس مرثیه سرایی و اقامه سوگواری آسیب وارد می کند.
صفحات: 1· 2