#رولت_انار
#رولت_انار
مواد لازم:
آب انار طبیعی: 1 و 3/4 پیمانه
آب جوش: 1/4 پیمانه
پودر ژلاتین: 1 قاشق غذاخوری
گلاب: 1-2 قاشق چایخوری
برای تهیه کیک اسفنجی:
تخم مرغ: 4 عدد
شکر: 100 گرم
کره ذوب شده: 40 گرم
آب جوش: 2 قاشق غذاخوری
وانیل: 1/2 قاشق چایخوری
آرد سفید: 1/2 پیمانه
بیکینگ پودر: 3/4 قاشق چایخوری
نمک: 1/8 قاشق چایخوری
پودر قند: 2 قاشق غذاخوری
خامه قنادی: 300 گرم
پودر قند و انار دان شده برای تزیین
طرز تهیه:
برای شروع باید ژلاتین را در مقداری از آب انار خیس کنید تا به اصطلاح شکفته شود که باعث خواهد شد نتیجه کار یکنواخت تر و بهتر شود. 1/4 پیمانه آب انار خنک را در کاسه ای بریزید. پودر ژلاتین را روی آن بپاشید و هم بزنید تا غلیظ و یکنواخت شود.
سپس 1/4 پیمانه آب جوش به آن اضافه کنید. هم بزنید تا ژلاتین به خوبی در آن حل شود. وقتی محلول یکنواخت شد بقیه آب انار را همراه با گلاب اضافه کنید و هم بزنید.
کف قالب دلخواه (مثلاً قالب لوف) را چرب کنید یا کاغذ روغنی بکشید تا جدا کردن ژله از آن آسان شود. مایع را داخل آن بریزید و حداقل 2-3 ساعت در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد (ارتفاع ژله در ظرف باید حدود 2 سانت باشد).
پس از این مدت ژله را از ظرف خارج کرده و به صورت مکعب های هم اندازه برش بزنید. ژله های مکعبی را تا زمان مصرف در یخچال نگهداری کنید.
حال باید کیک اسفنجی را آماده کنید. برای پخت کیک باید فر را از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. کف سینی فر گود (25 در 30 سانت) را کاغذ روغنی بکشید (طوری که دیواره ها هم پوشانده شوند).
زرده و سفیده تخم مرغ ها را از هم جدا کنید. زرده ها را همراه با شکر با همزن برقی بزنید تا رنگ مخلوط روشن شود (حدود 5 دقیقه). دو قاشق آب جوش را روی کره بریزید و هم بزنید تا کره ذوب شود. سپس آن را همراه با وانیل به زرده تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید.
آرد سفید، بیکینگ پودر و نمک را روی مواد مایع الک کنید و هم بزنید تا مایه تقریباً یکدست شود. در کاسه دیگری سفیده تخم مرغ ها را با همزن خوب بزنید تا کف کند و به صورت نوک تیز از سری همزن آویزان شود. سپس آن را در 2-3 مرحله به بقیه مواد اضافه کنید.
مایه کیک را داخل سینی بریزید و 10-15 دقیقه در فر بپزید. کیک وقتی آماده است که با فشار دادن آن با انگشت مثل فنر برگردد.
یک تکه کاغذ روغنی بزرگ را روی میز آشپزخانه یا اپن پهن کنید. پودر قند را روی آن بپاشید. کیک اسفنجی را روی این کاغذ برگردانید. دور تا دور کیک را با چاقو ببرید تا مستطیل صافی از کیک داشته باشید. حال با کمک کاغذ روغنی کیک را رول کنید و بگذارید 2 دقیقه به همین حال بماند. سپس مجدداً کیک را باز کنید.
برای تهیه خامه وسط رولت انار، خامه قنادی را چند دقیقه بیرون از فریزر بگذارید تا فقط اندکی یخ آن باز شود. سپس آن را 5-6 دقیقه با سرعت بالای همزن بزنید تا فرم بگیرد (بهتر است در کاسه استیل خنک این کار را انجام دهید و دسته های همزن را نیز از قبل در فریزر بگذارید تا خنک باشند).
کیک اسفنجی که خنک شده را پهن کنید. خامه را روی آن بریزید و با قاشق یا لیسک طوری روی آن بمالید که حدود 1 سانت حاشیه کیک خالی بماند و سطح خامه نسبتاً صاف شود.
نیمی از مکعب های ژله ای را در نزدیکی لبه کیک به صورت خطی روی خامه بچینید. حال کیک را دور آن رول کنید تا ژله در مرکز رولت قرار بگیرد.
قبل از سرو روی رولت مقداری پودر قند الک کنید و روی آن را با دانه های انار و ژله های مکعبی باقی مانده تزیین کنید.